Hlavní obsah

Scarlett a anime? Americká herečka vzala roli v japonském příběhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Akční příběh Ghost in the shell bude dalším projektem americké herečky Scarlett Johanssonové. Jedná se o hraný celovečerní film, který vychází z předlohy japonské animátorské školy.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Scarlett Johanssonová

Článek

Herečka měla nabídku už dlouho na stole, ale teprve nyní se rozhodla, že film natočí. Ghost in the shell bylo původně japonské anime z roku 1995. Ve sci-fi příběhu šlo o počítačové hackery z budoucnosti. Zvláštní útvar Sekce 9 měl dostat hackera, který si říká Pán loutek. Agent Batou a jeho parťačka Motoko Kusanagi přijali tento nebezpečný úkol.

Novou verzi by měl režírovat Rupert Sanders. Scénář napsal Bill Wheeler, produkce se ujmou Avi Arad a Steven Paul.

Velkým fanouškem originální verze je prý samotný Steven Spielberg, a proto projekt v Hollywoodu prosazoval. Smlouva se Scarlett Johanssonovou může být posledním kapkou, která přesvědčí investory, že do tohoto filmu se „musí jít”. Jak naznačil americký list Variety, dnes existuje jen pár jmen, které přesvědčí producenty k podpoře jakéhokoli filmu – jsou to Angelina Jolie, Jennifer Lawrencová a právě výše zmíněná Scarlett.

Foto: Bandai Visual Company

Ghost in the shell. Původní japonské anime

Ta začátkem tisíciletí hrála hlavně v seriózních dramatech (Ztraceno v překladu, Dívka s perlou, Vějíř lady Windermerové, Černá Dahlia) a v sérii oceňovaných komedií/dramat Woodyho Allena (Sólokapr, Vicky Christina Barcelona nebo Match Point).

Zdá se ale, že se jí teď nahromadily poněkud infantilní filmy. Nedávný akční snímek Lucy využil jednoduchou zápletku, aby stvořil efektní akční nářez na jedno použití. Hrdinka s neobyčejnou inteligencí a silou v něm likviduje desítky nepřátel. Ani její příští film, který přijde do kin v dubnu, nebude zrovna veledílo – Avengers: Age of Ultron je další akční řežba se superhrdiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám