Hlavní obsah

Blues Alive s Otisem Taylorem i Watersovými syny

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctý ročník festivalu Blues Alive zahájí v pátek v Šumperku koncert věnovaný bluesové legendě Muddymu Watersovi. V samostatných blocích i při společném jamu vystoupí mimo jiné i jeho dva hudebně aktivní synové, Mud Morganfield a Big Bill Morganfield.

Foto: archív festivalu Blues Alive

Jednou z nejvýznamnějších osobností současného blues je Otis Taylor.

Článek

„Díky státnímu svátku 17. listopadu jsme letos nově připravili místo dvou hlavních večerů tři. Od pátku do neděle,“ říká ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Sobotní večer 15. listopadu zavede diváky na sever do Skandinávie. Představí se na něm finské duo Black River Bluesman and Bad Mood Hudson a norská kapela Thornbjorn Risager and The Black Tornado. V roli hlavní hvězdy pak vystoupí držitel mnoha bluesových ocenění, americký zpěvák a hráč na foukací harmoniku John Németh.

V neděli 16. listopadu v Šumperku zahraje Otis Taylor, jedna z nejvýznamnějších osobností současného blues. Před ním vystoupí mladý americký kytarista Mike Zito, který bude na turné nejen se svou kapelou, ale také s talentovanou zpěvačkou a kytaristkou Samanthou Fishovou.

Celkově letos na Blues Alive vystoupí na největší středoevropské bluesové přehlídce přes dvacet kapel a hudebníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám