Hlavní obsah

Nové knihy: Hannah, Seethaler, Jun, Vodička i Sandford

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek dalšího zářijového týdne nabízíme znovuoživení detektiva Hercula Poirota Britkou Sophií Hannahovou i román Rakušana Roberta Seethalera o Sigmundovi Freudovi. Dále příběh Martina Juna inspirovaný spisovatelem K. i detektivku Američana Johna Sandforda. Nádavkem první díl kultovního komiksu Skalpy – Země indiánů.

Článek

Sophie Hannah:

Poirot: Vraždy s monogramem

Sophie Hannah: Poirot: Vraždy s monogramem

Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota. Nesnadného úkolu navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka a výsledkem je spletitý případ tří vražd a dvou sebevražd zasazený do Londýna a vůbec Británie 20. let minulého století.

Knižní klub, přeložila Edda Němcová, 344 stran, 299 Kč

Robert Seethaler:

Trafikant

Robert Seethaler: Trafikant

Rakousko roku 1937. Sedmnáctiletý Franc se učí v trafice obchodnickému řemeslu. Jedním ze zákazníků je známý psychiatr Sigmund Freud. Mezi oběma muži, kteří se od sebe věkem, společenským postavením i vzděláním nemohou více lišit, vznikne neobyčejné přátelství.

Argo, přeložil Michael Půček, 176 stran, 248 Kč

Martin Jun:

Doživotí

Martin Jun: Doživotí

Světově proslulý spisovatel K. je zatčen při návštěvě rodné země a souzen za údajné šedesát let staré udání. O nezkušenou novinářku Annu se v souvislosti s případem zajímá policie a život Michala je od narození záhadně ohrožován každou novou knihou, kterou K. vydává.

Labyrint, 304 stran, 295 Kč, e-kniha 185 Kč

John Sandford:

Zlá krev

John Sandford: Zlá krev

Farmář je zavražděn, ale vše je hlášeno jako nehoda. Šerifka podezřelého zatkne…, a příštího dne je mladík nalezen oběšený ve své cele. Povolá proto na pomoc Virgila Flowerse, jehož vyšetřování dovede až k obludnému spiknutí trvajícímu déle než století.

BB art, přeložil Radim Zetka, 296 stran, 299 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 10: Kruté

Sara Shepardová: Roztomilé malé lhářky 10: Kruté

Po čtyři roky Rosewoodem otřásá skandál, ve kterém hrají hlavní roli čtyři maturantky. Ztratily přátele, pronásledovala je krutá A., o vlásek unikly smrti. Konec je ovšem stále v nedohlednu. Románová předloha televizního seriálu Prolhané krásky.

BB art, přeložila Anna Školníková, 264 stran, 249 Kč

Milan Vodička:

Co s námi bude?

Milan Vodička: Co s námi bude?

Jaká je budoucnost příštích dvaceti let? Proud změn je rychlý, obrovský. Co nás čeká v oblasti automobilismu, sportu, kulinářství, sexu, cestování a zábavy. Jaké katastrofy nám hrozí? Jaké velmoci se zrodí, které civilizace začnou upadat? A s jakými zvířaty budeme spolužít?

Práh, 304 stran, 299 Kč

Jason Aaron, R. M. Guéra:

Skalpy - Země indiánů

Jason Aaron, R. M. Guéra: Skalpy - Země indiánů

Kriminálka z indiánské rezervace, ze které by Vinnetouovi vypadaly hrůzou vlasy. Špína, zoufalství, organizovaný zločin – a jediné, co drží rezervace na nohou, jsou kasina, ovládaná šťastnějšími... a nelítostnějšími. A do toho se vrací Dashiell Zlý kůň, aby rozpoutal peklo.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 128 stran, 329 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám