Hlavní obsah

Poslechněte si v předstihu nové album Slashe

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista Slash, bývalý člen Guns N’Roses, vydá v pátek 12. září sólové album World on Fire. Čtenáři Novinek si desku mohou poslechnout už teď, stačí kliknout na odkaz na konci článku.

Foto: Warner Music

Slash na aktuální fotografii k albu World on Fire

Článek

Kromě hlavního protagonisty se pod sedmnáct skladeb na ploše více než sedmasedmdesáti minut podepsali znamenitý zpěvák Myles Kennedy, jenž jinak patří ke kapele Alter Bridge, baskytarista Todd Kerns a bubeník Brent Fritz, oba mimo to vystupující ve formaci The Conspirators.

Jako producent desky je pod nahrávkou podepsaný Michael „Elvis“ Baskette, který produkoval například alba skupin Incubus nebo Alter Bridge.

Foto: Warner Music

Slash je obklopen znamenitými muzikanty. Zleva Todd Kerns, Myles Kennedy, Slash a Brent Fritz.

Slash novou desku popisuje jako přímočarou a v textech velmi konkrétní. „Pokud jde o náplň textů, je tahle nahrávka poměrně odlehčená,“ říká.

„V názvech písniček je kupříkladu spousta sexuálních odkazů. Chtěli jsme udělat něco, co je poměrně šílené, ale není to pro nikoho nebezpečné. Rádi bychom, aby to mělo úspěch.“

Rockový tulák 

Se skupinou Guns N’Roses natočil Slash pět alb. Ze sestavy odešel po vydání kolekce The Spaghetti Incident? v roce 1993. O dva roky později vyšlo první ze dvou alb jeho dalšího projektu Slash’s Snakepit.

V roce 2004 představil první album superskupiny Velvet Revolver, v níž se mimo jiné sešel se zpěvákem Scottem Weilandem z kapely Stone Temple Pilots nebo s baskytaristou Duffem McKaganem a bubeníkem Mattem Sorumem, s nimiž hrál v Guns N’Roses.

Své první album nazvané prostě Slash vydal v roce 2010. Druhý sólový počin se jmenuje Apocalyptic Love a je z roku 2012.

Album World on Fire si můžete poslechnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám