Hlavní obsah

Nová alba: Robert Plant, Ivan Hlas či Ryan Adams

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé album, na kterém se podílí kdokoli z kapely Led Zeppelin, stojí za pozornost. Zpěvák Robert Plant vydává nové sólové. Ivan Hlas zase nabízí nové skladby po šesti letech.

Článek

Robert Plant: Lullaby And... The Ceaseless Roar

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album zpěváka skupiny Led Zeppelin, na němž ho doprovází kapela Sensational Space Shifters, nabízí radostnou a poměrně odvážnou muziku. Jsou na něm rockové postupy spletené s africkými rytmy a dalšími žánry z oblasti world music. Nechybí však ani elektronické pasáže. Je to na poslech příjemná a patřičně náročná nahrávka.

Ivan Hlas: Vítr ve vlasech

Foto: Warner Music

Nová alba

Vydání nového alba Ivana Hlase trvalo šest let. Na desce jsou skladby, které se nesou v tradičním hlasovském písničkářském duchu. Kolekci charakterizují i hezké texty a velmi příjemný interpretův projev.

Ryan Adams: Ryan Adams

Foto: Sony Music

Nová alba

Čtrnácté studiové album amerického hudebníka, které pro něho produkoval Mike Viola. Adams se nechal inspirovat tvorbou takových veličin, jakými jsou The Smiths nebo The Velvet Underground.

FKA twings: LP1

Foto: Sony Music

Nová alba

Debutové album britské zpěvačky, jejíž skutečné jméno je Tahliah Barnettová. Ještě před vydáním desky se na ni snesla vlna očekávání, především od hudebních médií. Žánrově jde o kolekci z oblasti trip hopu a tzv. dream popu.

American Hi-Fi: Blood & Lemonade

Foto: Rude Records

Nová alba

Páté album americké punkrockové kapely American Hi-Fi přináší obvyklý materiál. Písně jsou přímočaré, melodické, jednoduché a veselé. Na desce, která trvá jen něco málo přes třicet minut, je jich deset.

Tricky: Adrian Thaws

Foto: Island Records

Nová alba

Britský triphopový hudebník Tricky se ve skutečnosti jmenuje Adrian Thaws. Odtud název jeho nové kolekce. Je desátá, kterou nahrál, a vznikla v jeho domácím studiu v Londýně.

Posejpal, Sermilä, Švamberk: Paraneurologic

Foto: Polí 5 & ParaNeuro

Nová alba

Pozoruhodné album česko-finského tria, které se zabývá improvizovanou hudbou. Poslech v plochách skladeb odhalí vlivy ambientu, noise, industriálu i jazzu. Skupinu tvoří finský trumpetista Jarmo Sermilä, český cellista Miroslav Posejpal a perkusionista Alex Švamberk, který se postaral i o elektronické a samplované pasáže.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám