Hlavní obsah

Filmové premiéry: Láska na kari, Století Miroslava Zikmunda, Pod zemí, O koních a lidech, Sin City - Ženská, pro kterou bych vraždil a Radio Alice

Právo, Věra Míšková

Švédský filmař Lasse Hallström, tvůrce okouzlující Čokolády se opět vydal do kulinářských zákoutí ve filmu Láska na kari. Portrét nejslavnějšího žijícího českého cestovatele, to je Století Miroslava Zikmunda. Ve stopách filmů jako Záhada Blair Witch jde horor Pod zemí. Jedním z diváckých hitů karlovarského festivalu byl islandský film O koních a lidech. Devět let po úspěchu Sin City – město hříchu je tu pokračování s podtitulem Ženská, pro kterou bych vraždil. Do radikálních 70. let v Itálii se vrací italský film Radio Alice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 36. týden

Článek

Láska na kari

Upoutávka na film Láska na kari Video: Bontonfilm CZ

Hlavní hrdina Hassan, jehož rodina se z Indie přestěhovala na jih Francie, je nadaný gastronomickou obdobou absolutního hudebního sluchu. Městečko plné elegance a šarmu je ideálním místem, kde se usadit a otevřít si indickou restauraci. Tedy jen do chvíle, než se do toho vloží Madame Mallory, sucharská majitelka a šéfkuchařka klasické francouzské restaurace, ověnčené michelinskými hvězdami.

Láska na kari, USA 2014, romantický, 122 min., režie: Lasse Hallström, hrají: Helen Mirrenová, Charlotte Le Bon, Rohan Chand, Manish Dayal a další.

Století Miroslava Zikmunda

Upoutávka na film Století Miroslava ZikmundaVideo: Bioscop

Životopisný dokumentární film přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. S Jiřím Hanzelkou ho spojuje 111 tisíc kilometrů cest, 6,5 miliónu prodaných knih v 11 světových jazycích, čtyři celovečerní filmy, 147 dokumentárních a televizních filmů a přátelství přetrvávající i po Hanzelkově smrti.

Století Miroslava Zikmunda, ČR 2014, dokument, 97 min., režie: Petr Horký.

Pod zemí

Upoutávka na film Pod zemí Video: CinemArt

Scarlett studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení přenese i na partu speleologů a dobrodruhů a přemluví je, aby ji do „dolní“ Paříže doprovodili…

Pod zemí, USA 2014, horor, 89 min., režie: John Eric Dowdle, hrají: Edwin Hodge, Perdita Weeksová, Ben Feldman a další.

O koních a lidech

Upoutávka na film O koních a lidechVideo: Film Europe

Kolbeinn miluje Solveig a Solveig miluje Kolbeinna, ale Kolbeinn miluji svoji prvotřídní klisnu Gránu. Grána je však posedlá hřebcem Brúnnem. Vernhardur miluje vodku a kůň Jarpur miluje Vernhardura, svého pána. Grimur má vášeň pro starou koňskou dopravu, ale Egill obdivuje jiskřivé elektrické ploty. Přichází jaro a místní komunita sleduje tento příběh.

O koních a lidech, Island/Německo 2013, romantické drama, 81 min., režie: Benedikt Erlingsson, hrají: Ingvar E. Sigurdsson, Charlotte Bøvingová, a další.

Sin City – Ženská, pro kterou bych vraždil

Upoutávka na film Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil Video: Forum Film CZ

V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do Města hříchu plného gaunerů, svůdných tanečnic, zkorumpovaných policistů, ozbrojených prostitutek a zlomených srdcí. Tentokrát i ve 3D.

Sin City – Ženská, pro kterou bych vraždil, USA 2014, akční, 103 min., režie: Roberto Rodriguez, hrají: Jessica Alba, Mickey Rourke, Rosario Dawson, Joseph Gordon-Levitt, Eva Greenová a další.

Radio Alice

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Dva kamarádi z dělnické čtvrti se potloukají po ulicích, navštěvují místní kavárny a nudu i nedostatek peněz zahánějí dočasnými výpomocnými pracemi. Neustále však sní o úniku z vlastní každodenní reality. Během pomocných prací při kopání podzemního tunelu v centru města narazí na vysílací stanici Rádia Alice, provozovanou protestním studentským hnutím.

Radio Alice, Itálie 2004, 111 min., režie: Guido Chiesa, Tommaso Ramenghi, Marco Luisi, Jacopo Bonvicini, Claudia Pandolfiová a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám