Hlavní obsah

Slováci obsadili do filmových povídek známé sportovce a zpěváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští filmaři obsadili známé sportovce a zpěváky do hlavních rolí povídek, které jsou věnovány Slovenskému národnímu povstání (SNP). V netradičním filmovém projektu natočeném u příležitosti nadcházejícího 70. výročí ozbrojeného protifašistického odboje na Slovensku za druhé světové války se před kamery postavili například slovenská tenisová jednička Dominika Cibulková, úspěšný hokejista Miroslav Šatan nebo boxer Tomáš Kovács.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková se objeví v roli kuchařky v jedné z povídek, které jsou věnovány Slovenskému národnímu povstání.

Článek

"SNP pokládáme za největší a nejdůstojnější čin na Slovensku. Hledali jsme příběhy hrdinství, jejichž nositeli byli mladí lidé," řekl producent Martin Marko. Snímky odvysílá na svém televizním kanálu veřejnoprávní RTVS.

Hlavní postavy v šesti příbězích hrají sportovci, zpěváci a herci, které si coby známé osobnosti vybrali mladí Slováci. Scénáře povídek jsou volně inspirovány skutečnými událostmi během SNP.

"Byl jsem partyzánem, který zachraňoval dalšího vojáka. Bylo to celkem akční. V minulosti jsem točil klipy, ale toto bylo něco jiného," řekl o účinkování ve snímku o SNP boxer Kovács, jenž vystupuje pod přezdívkou Tomi Kid.

Cibulková si zase zahrála postavu kuchařky, která partyzánům nosila za války potraviny a hlásila přesuny vojáků. Hokejový útočník a mistr světa z roku 2002 Šatan se před kamerami představil coby soukromý lékař, jenž se po vypuknutí SNP připojil k partyzánskému oddílu. Kromě zmiňované trojice filmaři do programu angažovali také slovenskou zpěvačku Celeste Buckingham, rappera Majka Spirita a herce Lukáše Latináka. Podle Marka tyto osobnosti vystupovaly v projektu bez nároku na honorář.

Reklama

Výběr článků

Načítám