Hlavní obsah

Policie ve Vizovicích během metalového festivalu posílí hlídky

Desítky policistů budou v pohotovosti při metalovém festivalu Masters of Rock, který začíná ve Vizovicích na Zlínsku ve čtvrtek a potrvá do neděle. Pořadatelé čekají příjezd více než 20 000 vyznavačů tvrdé muziky. Policisté připravují denní i noční hlídky a také dopravní opatření včetně preventivních kontrol řidičů.

Foto: ČTK

Přípravy hudebního festivalu Masters of Rock ve Vizovicích

Článek

Podle něj budou Vizovice a okolí střežit policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, obvodních oddělení, dopravní policie, kriminalistů, cizinecké policie, policejních kynologů i jízdní policie. V noci hlídky mívají k dispozici termovize, které se osvědčily při odhalování zlodějů, jež mnohdy okrádají i ve stanech spící metalové fanoušky. Cílem pobertů bývají peněženky, mobilní telefony či tablety.

Stejně jako v minulých letech nebude možné parkovat podél silnice I/49 ze Zlína na Vizovice. K parkování jsou vyhrazeny další plochy, mimo jiné komunikace ze Zádveřic na Vizovice a z Těchlova na Slušovice. Řidiče čekají preventivní kontroly ohledně pití alkoholu před jízdou. Loni policie kontrolovala stovky řidičů. Pod vlivem alkoholu jich bylo přes 20, v roce 2012 jelo opilých 17 lidí. Dalších šest si před jízdou vzalo drogy.

Motoristé si před jízdou budou moci sami zkontrolovat, jestli už jsou střízliví. K dispozici jim budou policisté na oddělení ve Vizovicích na adrese Slušovská 425. Kromě alkoholu za volantem a nebezpečí krádeží policie nabádá fanoušky tvrdé muziky k opatrnosti i co se zdraví týče.

V minulých letech se festivalu nevyhnuly tragické události. V roce 2009 vlak, který projíždí poblíž areálu, amputoval jedné ženě nohu. Předloni ve Vizovicích zemřel zřejmě na selhání srdce šestadvacetiletý muž. Loni se jeden z návštěvníků pokusil o sebevraždu, když se bodnul do krku nožem.

Letošní 12. ročník festivalu fanouškům nabídne 21 kapel, které ve Vizovicích ještě nehrály. K hvězdám patří progresivní metalisté Dream Theater z USA, ze zámoří přijedou thrashmetaloví Anthrax či heavymetalový zpěvák Sebastian Bach. Očekávaná jsou i vystoupení německých Helloween či švédských Sabaton. Podle pořadatelů šly vstupenky do čtyř desítek zemí světa. I letos čeká prvních 15 000 návštěvníků festivalové CD zdarma.

Novinkou je možnost vyměnit vstupenku za kontrolní pásku na ruku předem v pokladnách u vstupu a vyhnout se tak frontám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám