Hlavní obsah

Jak to bylo s Led Zeppelin. Geniální kytarista Page vydá knihu

Novinky, Stanislav Dvořák

Ještě tento rok hodlá vydat kytarista Led Zeppelin Jimmy Page knižně svůj vlastní pohled na velkolepou hudební kariéru, která začala už v šedesátých letech minulého století.

Foto: Profimedia.cz

Jimmy Page

Článek

Kniha, která bude obsahovat přes 600 fotek z muzikantova archívu, má vyjít v říjnu. Před lety vydal autobiografii jen jako raritu v limitované edici, která je běžně nedostupná. Nové vydání by se už mělo prodávat normálně.

”Mnohokrát jsem byl žádán, abych napsal knihu,“ uvedl kytarista. „Řekl jsem si, že by bylo unikátní mít autobiografii s fotkami mapující celou mou hudební cestu.“

Kniha souvisí se současnou vlnou reedicí desek Led Zeppelin. První tři vycházejí s dalším bonus diskem – takzvaná „jednička” obsahuje koncert z Paříže, „dvojka” alternativní mixy pěti písní a dvě verze písně La La a „trojka” třeba neznámé nahrávky Bron-Y-Aur Stomp, Out on the Tiles a bluesové medley Key to the Highway a Trouble in Mind.

Foto: Právo

Anglický zpěvák Robert Plant

Page se nechal slyšet, že reedicí lidem připomenou, jak „zatraceně dobrá skupina to byla“, a bude to i příležitost, jak seznámit s písněmi novou generaci hudebních nadšenců.

”Doufám, že v tom mladí muzikanti najdou zdroj inspirace. Uvidí v tom, jak jsem se učil, a to je to svůdné na tomhle vydání pro ulítlé maniaky. Led Zeppelin dosáhli hudebního mistrovství a tohle jej předává dál,“ dodal.

Ačkoliv Page sám úplně nevyloučil, že se ještě někdy uskuteční koncert Led Zeppelin, zpěvák Robert Plant už mnohokrát zopakoval, že comeback nebude. Jimmy Page dokonce sháněl na jeho post jiného zpěváka, leč snaha nebyla úspěšná. Původní Led Zeppelin hráli naposledy v roce 2007 v londýnské O2 areně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám