Hlavní obsah

Manic Street Preachers zahrají v Lucerně i nové skladby

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velšská skupina Manic Street Preachers vystoupí ve středu večer ve Velkém sále pražské Lucerny. Odehrát by měla nejméně dvě písničky z chystaného alba Futurology.

Foto: Sony Music

Manic Sstreet Preachers se dnes představí v Praze.

Článek

Kapela nedávno oznámila, že uvedená albová novinka vyjde až 7. července. Na koncertech probíhajícího turné ale hraje titulní písničku Futurology a čerstvě i skladbu Europa Geht Durch Mich. Ve studiové verzi v ní jako zpěvačka hostuje německá herečka Nina Hossová.

Manic Street Preachers na koncertu odehrají písničky z většiny svých alb. Chybět by neměly slavné Motorcycle Emptiness, Everything Must Go, You Love Us, Tsunami, Revol či Motown Junk. Koncert jako host zahájí Michal Hrůza s kapelou.

Manic Street Preachers tvoří zpěvák a kytarista James Dean Bradfield, baskytarista Nicky Wire a bubeník Sean More. Zpočátku byli čtyři. V roce 1995 ale záhadně zmizel kytarista Richey James, který byl později prohlášen za mrtvého, ač jeho tělo nebylo nikdy nalezeno.

Debutové album kapely s názvem Generation Terrorists vyšlo v roce 1992. Zatím poslední Rewind The Film se na trhu objevilo loni.

Reklama

Výběr článků

Načítám