Hlavní obsah

Nové jméno na české scéně, skupina Rituály

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Rituály je novým hudebním projektem baskytaristy a bubeníka z pražských A Banquet. Michael Vácha a Richard Spilka takto vydali první singl Stín perutí.

Rituály: Stín perutíVideo: Rituály

 
Článek

Vácha v nové kapele zpívá a hraje na kytaru, bubeník Richard navíc píše texty. Na rozdíl od domovských A Banquet budou výhradně v češtině.

„S Richardem už jsme delší dobu koketovali s češtinou, a když se začaly přidávat hudební nápady, které se do A Banquet příliš nehodily, začali jsme postupně přemýšlet nad vlastní seberealizací. Po letech jsem se také vrátil ke kytaře, která mi dost chyběla,“ říká Vácha.

Animovaný videoklip k písni realizoval filmař Martin Źivocký (držitel Anděla za videoklip roku), který vytvořil klipy pro Borise Carloffa nebo A Banquet.

„S nadsázkou říkáme, že jsme založili kapelu, která nám tady chyběla,“ vysvětluje ještě Spilka. Debutový singl Stín perutí vyšel 7. dubna na labelu Emerald Eyes Records.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám