Hlavní obsah

Nové knihy: Rytířová, Appelfeld, Scarrow, Mina a Deml

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne zahajuje historický román Heleny Rytířové připomínající sto let starou válečnou tragédii. Hrůzy holokaustu na Ukrajině popisuje román izraelského autora Aharona Appelfelda. Britský prozaik Simon Scarrow zavádí do antických časů a Skotka Denise Mina i Švédka Kristina Ohlssonová nabízejí detektivní příběhy. Nádavkem jeden komiks věnovaný Batmanovi.

Článek

Helena Rytířová:

Jsem mrtvý, neplačte

Nové knihy

Román se otevírá osudného července roku 1914. Malíř František hledá před světem únik u milenky, ale po udání synem musí k odvodu. Sledujeme jeho putování východní frontou, při němž ho doprovází fena sanitního ovčáka Válka a kde se brzy ocitne i jeho syn Toník…

Mladá fronta, 200 stran, 229 Kč

Aharon Appelfeld:

Květy temnoty

Nové knihy

Jedinečný a lehce kontroverzní román je smutnou paralelou autorova života. Stejně jako jemu se v osmi letech podařilo uprchnout z koncentračního tábora a musel se skrývat v lesích, tak i tady se židovský chlapec Hugo skrývá před nacisty u ukrajinské prostitutky.

Plus, přeložila Šárka Doležalová, 288 stran, 299 Kč

Simon Scarrow:

Gladiátor

Nové knihy

Zemětřesením zničená Kréta chystá pro Macrona a Catona nečekané nástrahy. Místní otroci se vzbouřili a chtějí vzít vládu do svých rukou. Největší nebezpečí však pro oba centuriony představuje jejich někdejší protivník.

BB art, přeložili Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík, 344 stran, 299 Kč

Denise Mina:

Stále půlnoc

Nové knihy

Klidný nedělní večer na předměstí Glasgow. Skupina ozbrojených mužů v kuklách zajme rodinu a požaduje výkupné milión liber. Útočníci jednoho člena rodiny unesou. Na místo je přivolána vyšetřovatelka Alex Morrowová. Rodina zarytě mlčí, ale záhada se rozplést musí.

Panteon, přeložil Ivan Němeček, 372 stran, 359 Kč, e-kniha 189 Kč

Kristina Ohlssonová:

Andělé strážní

Nové knihy

V lesíku na stockholmském předměstí Midsommarkransen je nalezeno zohavené tělo mladé studentky, která byla dva roky pohřešována. Případ dostává na starosti vyšetřovací tým Alexe Rechta, do něhož se po mateřské dovolené právě vrátila Fredrika Bergmanová.

Kniha Zlín, přeložila Luisa Robovská, 512 stran, 359 Kč, e-kniha 219 Kč

Brian Herbert, Kevin J. Anderson:

Pekelná díra

Nové knihy

Planeta Hallholme, přezdívaná Pekelná díra, je smetiště zastrčené v odlehlém koutě vesmíru. Hodí se jako útočiště uprchlíků před vládou Michelly Duchenetové, vůdkyně impéria Konstelace. Patří k nim Tiber Adolphus, generál, který se panovnici postavil a prohrál.

Baronet, přeložila Dana Chodilová, 631 stran, 449 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 8: Hledané

Nové knihy

Hannu, Spencer, Arii a Emily po tři dlouhé roky trápily nesrovnalosti kolem zmizení jejich nejlepší kamarádky Alison. Teď se však konečně vše vyjasnilo a mohou tuto příšernou životní etapu uzavřít. Nebo jsou o tom alespoň přesvědčené.

BB art, přeložila Anna Školniková, 216 stran, 249 Kč

Jakub Deml:

Korespondence

Nové knihy

Soubor 129 dopisů příteli, knězi, archiváři a autorovi první Demlovy bibliografie Evermodu Vladimíru Balcárkovi z let 1912 a 1913. Po sporu s církevními nadřízenými a rozchodu s Josefem Florianem marně hledá domov, zároveň tvoří, prosazuje se jako básník i vydavatel.

Dauphin, 430 stran, 498 Kč

Henry David Thoreau:

Občanská neposlušnost a jiné eseje

Nové knihy

Výbor esejů amerického myslitele a přírodovědce s přírodní tematikou a nekompromisními tezemi o nadřazenosti svědomí nad státní mocí a idea mravně motivovaného nenásilného protestu. Ta inspirovala několik generací světových aktivistů a reformátorů.

Paseka, přeložil Jan Hokeš, 172 stran, 229 Kč

David Finch, Greg Hurwitz:

Batman: temný rytíř 2: Kruh násilí

Nové knihy

Do Gothamu se vrací Scarecrow, tentokrát jde o víc než o Batmana. Vyvinul nový toxin strachu a hodlá jím zamořit město. Při pátrání se ale Temný rytíř bude muset utkat s ještě hrozivějším protivníkem – se svými nejhoršími obavami, jež mají kořeny v dávné minulosti.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 160 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám