Hlavní obsah

RECENZE: Johannes Benz miluje kytaru a americkou silnici

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Johannes Benz začal touhou Jana Foukala z pražské FAMU vypravit se do světa nekonečných silnic, silných trucků a blikajících motorestů. Na hranicích USA a Kanady vzniknul road movie o řidiči kamiónu, ale hudební složka si začala žít samostatným životem.

JOHANNES BENZ - IT HAPPENS (Official)

 
Článek

Deska One Way Road vyjadřuje především velký obdiv k Americe, nejen k širokým dálnicím, ale také k tamější hudební scéně. Proto nepřekvapí foukací harmonika, folkovější polohy a dobře použité backgruondové ženské vokály, které dodávají nahrávce soulovější pocit, chcete-li “jižansky americký”.

Nikdy nejde do rockové tvrdosti, spíše pěstuje měkčí rokenrol s bluesově-folkově tuláckou náladou. Měla by udělat radost příznivcům Toma Pettyho, Johna Fogertyho nebo z novějších interpretů třeba Bena Harpera. Zanechává nenásilný dojem odpočinkového melodického proudu kytarových písniček s pěkně čistou a hladkou produkcí bez umělecky ambiciózních experimentů a bez zbytečností.

Deska obsahuje dvanáct tracků, na nichž se podíleli bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek, baskytaristé Jan Lstibůrek a a.m. Almelas s vokalistkami Harvey Sisters. Hostoval bubeník Erno Šedivý. Křest alba proběhne 15. března v pražském Experimentálním prostoru NoD.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám