Hlavní obsah

Trilogie E L Jamesové se prodalo už sto miliónů výtisků

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knižní trilogie Padesát odstínů šedi, Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody spisovatelky E L Jamesové se ve světě prodalo již sto miliónů kopií. Informoval o tom portál Digital Spy.

Foto: nakladatelství XYZ

Podle knižní předlohy Padesát odstínů šedi se natáčí v kanadském Vancouveru film.

Článek

Napsal také, že více než 27 miliónů výtisků si koupili čtenáři z Velké Británie a zemí patřících k britskému Společenství. V USA se v tištěné i elektronické podobě prodalo pětačtyřicet miliónů kopií knih. Milión kusů se prodalo ve Španělsku, Francii, Německu, Brazílii nebo Nizozemí.

Podle úspěšné knižní předlohy Padesát odstínů šedi začali v únoru v kanadském Vancouveru natáčet film, ve kterém se v hlavní mužské roli multimilionáře Christiana Greye představí Jamie Dornan a hlavní ženskou roli, Anastázii Steelovou, ztvární Dakota Johnsonová. Film by se měl do kin dostat na den svatého Valentýna v roce 2015.

E L Jamesová původně psala příběh jako anonymní fanynka upírské ságy Twilight a postupně ho zveřejňovala na fanouškovských stránkách pod názvem Master of Universe. Hlavní postavy se jmenovaly stejně jako z Twilight – Edward Cullen a Bella Swanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám