Hlavní obsah

Micka Jaggera inspiroval dokument o zpěvačkách k vlastnímu seriálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Dokumentární film nominovaný na Oscara 20 Feet from Stardom inspiroval Micka Jaggera k přípravě seriálu. Jeho tématem jsou příběhy talentovaných zpěvaček, které doprovázely světové hvězdy, a jejich jména téměř nikdo nezná. Jagger se chce více zaměřit na současné umělce.

Foto: twentyfeetfromstardom

Viděli jsme je na mnoha koncertech, ale málokdo zná jména jako Jo Lawryová, Judith Hillová a Lisa Fischerová.

Článek

Kromě seriálu by mohl vzniknout i divadelní muzikál a Jagger doufá, že některé zpěvačky z původního filmu by se v něm mohly objevit. Frontman Rolling Stones bude výkonným producentem seriálu společně s Victorií Pearmanovou, která spolupracovala na několika filmech souvisejících se „Stouny” jako Crossfire Hurricane a Stones in Exile.

Film 20 Feet From Stardom se loni stal senzací festivalu Sundance a postupně to dotáhl na komerčně nejúspěšnější dokument roku. Pátral po skrytých příbězích umělců, které všichni známe od vidění, ale nikdo o nich nic nevěděl - třeba legendární Ikettes (dívky, které zpívaly s Ikem a Tinou Turnerovými), Claudia Lennearová a zpěvačky, které zpívaly backgroundové vokály pro Rolling Stones (Lisa Fischerová, Merry Claytonová).

Zpěvačka Darlene Love řekla magazínu Rolling Stone, že nadšením vykřikla, když se dozvěděla o nominaci dokumentu na Oscara: „Můj manžel byl ve vedlejší místnosti a říkal: ‚Cože? Teď mi můžou před jméno napsat: nominace na Oscara, hned vedle Rokenrolové síně slávy.‘ ”

Producent Gil Friesen dostal nápad natočit původní film, když šel na koncert  Leonarda Cohena a backgroundové zpěvačky ho tehdy ohromily. Uvědomil si, jak důležitou roli hrají  a jak málo slávy se jim dostalo. Svou srdcovku dokončil, i když byl velmi nemocný, a krátce poté, co se dočkal finální verze, zemřel v roce 2012 na leukémii.

Reklama

Výběr článků

Načítám