Hlavní obsah

Camouflage oslaví třicetiny i v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet let existence si spolu se svými českými fanoušky připomene v neděli 15. prosince při vystoupení v pražském Lucerna Music Baru německá synthpopová skupina Camouflage. Představí své největší hity, skladby, jež dlouho nehrála, a prý i úplné novinky z alba, které chystá na příští rok.

Foto: SPV

Camouflage v Praze oslaví třicet let na scéně.

Článek

Camouflage přišli na svět v německém Bietigheim-Bissingenu. Již tehdy v sestavě byla trojice, která v neděli dorazí do Prahy – Heiko Maile, Marcus Meyn a Martin Kähling. Své největší úspěchy žala na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Po vydání pátého alba Spice Crackers v roce 1995 se ale nástup formace zastavil a na další desku si její fanoušci museli počkat až do roku 2003.

Dosud jich má kapela na kontě sedm. Osmou, která ponese název Greyscale, plánuje vydat v příštím roce. Bude to nová deska po dlouhých osmi letech.

Marcus Meyn Právu řekl: „Pokračujeme dál ve skládání hudby. Po celou naši kariéru tvoříme nové písně. Měli jsme poměrně raketový vzestup, ale nesekli jsme s tím ani potom, co začal mírný pád. Je to pro nás dlouhodobá záležitost. Žijeme v přítomnosti, ne před dvaceti lety.“

Reklama

Výběr článků

Načítám