Hlavní obsah

Robert Plant v Ostravě. Přijede na Colours

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní postava světové hudební scény Robert Plant a jeho Sensational Space Shifters budou hvězdami festivalu Colours of Ostrava (17. až 20. července 2014).

Foto: Colours of Ostrava

Robert Plant a Sensational Space Shifters.

Článek

Robert Plant je spoluzakladatelem Led Zeppelin i mnoha dalších projektů a věčným hudebním hledačem. Do Ostravy zavítá se svou současnou sestavou Sensational Space Shifters.

Kapela hraje mix Afriky, zeppelinovských riffů a tanečních rytmů všeho druhu. Působí v ní mimo jiné i Juldeh Camara a Justin Adams, kteří v roce 2009 zaujali albem Tell No Lies. Jejich arabsko-bluesrockové experimenty se staly senzací ve světě a už také vystupovali v Česku, např. na festivale Respect. Skupinu doplňuje kytarista Skin Tyson, bristolský trip-hoper John Baggott a baskytarista Billy Fuller s bubeníkem Davem Smithem.

„Viděla jsem Plantův koncert letos v říjnu ve vyprodané londýnské Royal Albert Hall. Byl to velký zážitek. Do své uhrančivé směsi planetární hudby vkládá celý svůj život, lásku k africkému blues, zkušenosti, hravost, umění i nadhled,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Úchvatně vedl své publikum pouští, aby se do ní zamilovali a pak okusili ozvěnu energie starých Led Zeppelin. Publikum nemohlo téměř dýchat, jak krásně jim bylo v té neznámé kombinaci Afriky a rock’n’rollu. Jsem hrdá na to, že ho uvidíme na Colours, čeká ho publikum, které mu porozumí.“

Iyeoka a Goat

Foto: Colours.cz

Zpěvačka Iyeoka

Na Colours má přijet i vynikající americká zpěvačka a básnířka Iyeoka či psychedelická formace Goat ze švédské vesnice Korpolombolo. Jako první již byl potvrzen americký písničkář John Grant.

Festival Colours of Ostrava 2014 proběhne od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání výhradně přes e-shop Colours of Ostrava na adrese http://eshop.colours.cz/. Za 1390 Kč ve formě e-ticketu a za 1410 Kč ve fyzické podobě. Uvedená cena je limitována na prvních 6000 kusů nebo do 31. prosince 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám