Hlavní obsah

Lipa opět zpíval Lasicu a pokřtil Návštěvu po rokoch

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomén slovenské i české hudební scény Peter Lipa a zpívající herec Milan Lasica, který píše pro Lipu texty, představili ve čtvrtek v pražské Malostranské besedě nové album Návštěva po rokoch.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Peter Lipa v Malostranské besedě

Článek

V rámci koncertu Lasica s humorem promluvil o tvorbě textů, kterých tentokrát dodal čtrnáct. Spolupracoval s Lipou už na desce Lipa spieva Lasicu, která měla skvělé recenze. Vyšla v roce 2006 a obsahovala písně jako Neopúšťaj mesto, Mám čas, Prečo sa stále systematicky ničím nebo Slzy sú len slaná voda.

Jak Lasica poznamenal, jeho kolega musí vždy čekat několik let, než něco vytvoří, ale Peter Lipa je naštěstí velmi trpělivý.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Milan Lasica si také zazpíval.

Když pak Lasica slyší zhudebněný výsledek, je to pro něj „vždy zklamání”. Během psaní si totiž představuje vlastní popěvky, a nakonec musí uznat, že Lipova hudba je opět lepší. „Nahrávce přeju, aby si ji někdo koupil,” dodal. Poté si Lasica s Lipou zazpíval, a ačkoliv u nás není znám jako zpěvák, podal velmi pěkný výkon.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Peter Lipa

Jazzová kapela předvedla průřez novou deskou i staršími věcmi a pobavila citacemi Michaela Jacksona i Stevieho Wondera. Brilantní hráči – Michal Šimko (basa), Robo Rist (bicí), Peter Lipa mladší (klavír) a Michal Žáček (saxofon) – se s lehkostí pohybovali v improvizacích a střídali rytmy a styly – blues, funky, reggae i latina v mistrovském podání.

Peter Lipa patří už desítky let k nejlepším muzikantům a zpěvákům v SR a ČR. Vychází z hudby Raye Charlese či Bobbyho McFerrina a vydal celkem 16 desek.

Reklama

Výběr článků

Načítám