Hlavní obsah

Mandrage představují nový videoklip Siluety

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Madrage v pátek vydává nové album Siluety a současně představuje videoklip ke stejnojmenné písničce. Ke zhlédnutí je na službě Mixer.cz.

Foto: Universal Music

Mandrage představují nový klip a vydávají svou čtvrtou studiovou desku.

Článek

Novinka Siluety přináší deset skladeb, na nichž je v hudbě Mandrage patrný vývoj. Kapela více dospěla, v textech už nepřináší tolik bezstarostného humoru, naopak i v nich vystoupala o pomyslný umělecký schod výše.

Kytarista Pepa Bolan o písničce Siluety hovoří jako o jedné ze svých nejoblíbenějších na albu. „Mám k ní velmi pozitivní vztah. Drží pohromadě a nejsou v ní žádné rádoby básnické plky. Navíc jsme se snažili, aby z toho byla taková trochu Bondovka, což se snad povedlo, protože tahle asociace nás docela baví,“ řekl.

Na dotaz, jestli písnička Siluety není vzhledem ke své struktuře jakýmsi pokračováním úspěšného hitu Šrouby a matice, odpověděl: „Ta píseň je v rytmu obyčejného valčíku, a proto jsme možná to srovnávání docela čekali. Ale vznikla přirozeně a jako sestru Šroubů jsme ji ani v nejmenším nezamýšleli.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám