Hlavní obsah

Gipsy.cz natočili klip pro ty, kteří nezapomínají na svou rodinu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, skladatel, textař a hudebník Radoslav Banga natočil se svou skupinou Gipsy.cz videoklip k písničce Odraz v očích. Skladba je z aktuálního alba kapely Upgrade.

Gipsy.cz: Odraz v očíchVideo: Gipsy.cz

 
Článek

Její text upozorňuje na to, že spousta lidí dnes ztrácí empatii, nemá čas ani energii zajímat se o druhé, často ani o ty nejbližší. Skupina Gipsy.cz v písničce zpívá o tom, že řešíme především peníze, politiku, komunikujeme přes mobily a internet a ztrácíme schopnost vidět to, co je důležité.

Hlavním motivem pro vznik a uvedení skladby a posléze i videoklipu byl prý program Když chceš, tak to dokážeš!, se kterým brázdí Banga Českou republiku a beseduje na něm s dětmi a dospívajícími ze základních i středních škol.

„Děsí mě, kolik dětí má problematické vztahy v rodině,“ říká Banga. „Videoklipem k písničce Odraz v očích chtějí Gipsy.cz za podpory Ani Geislerové, Nely Boudové, Lucie Bílé, Ondřeje Soukupa, Anny a Bolka Polívkových, Michala Viewegha a Natálie i Michaela Kocábových poděkovat všem, kteří nezapomínají na svou rodinu. Tedy hlavně děti, ale i rodiče.“

Album i o lásce

Gipsy.cz vydali nedávno své nové album Upgrade. Banga o jeho skladbách a obsahu textů Právu řekl: „Po třicátém roce života jsem přehodnotil spoustu věcí. Začal jsem například psát texty o lásce. Na desce je asi polovina písniček na toto téma, protože má žena Veronika je pro mě velkou inspirací a láskou. A pokud jde o to, co tomu řeknou rádia a jestli naše nové písničky budou hrát, je mi to jedno. Písničky na desce jsou od srdce. Jsou temné i veselé, jsou k pláči i k smíchu. Jsem také přesvědčen, že český posluchač není hloupý. Věřím, že naše nové písničky, které jsou naprosto upřímné, přijme.“

Reklama

Výběr článků

Načítám