Hlavní obsah

Sting a Paul Simon pojedou na turné spolu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvláštní projekt chystají Sting a Paul Simon. Poprvé v historii spolu pojedou na turné a společně budou zpívat své hity. Fanoušci se mohou těšit na nezvyklé duety, uvedl server Rolling Stone.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting ve vítězném gestu

Článek

Turné Paul Simon and Sting: On Stage Together se týká pouze Ameriky, čeští fandové mají zatím smůlu. Odstartuje 8. února a skončí 16. března. Navštíví i slavnou Madison Square Garden v New Yorku. „My vlastně nevíme, kam to povede, nemáme ani ponětí o výsledku,” uvedl Sting.

Britský nadžánrový muzikant a zpěvák už s americkým klasikem z šedesátých let hrál v květnu na benefici pro Robin Hood Foundation. Když si spolu vyzkoušeli akustické verze Simonovy a Garfunkelovy písně The Boxer a Stingovy Fields of Gold, Stinga to prý nadchlo a řekl si, že tohle zní dost zajímavě.

Britský zpěvák a multiinstrumentalista začínal v sedmdesátých letech se skupinou The Police, která prorazila mimo jiné hitem Roxanne, a záhy se stal sólovou hvězdou. Pohyboval se mezi rockem, popem, reggae, jazzem i klasikou. Každé jeho album je jiné.

Naposledy vydal muzikálové CD The Last Ship, které se neblíží ani stylu skupiny The Police, ani pozdějším pop-jazzovým hitům jako Englishman in New York. Převážně akustický zvuk muzikálu určují housle, kytary, mandolína, dudy a chlapský zpěv loďařů. Pro milovníky britského folklóru je to splněný sen, pro posluchače popu moc ne.

Reklama

Výběr článků

Načítám