Hlavní obsah

Filmové premiéry: Battle of the Year, Machete zabíjí, Příběh Kmotra a U konce světa

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Příběh Kmotra je příběhem nekorunovaného krále českého podsvětí v podání Ondřeje Vetchého. Battle of the Year je název filmu a také něco jako olympiáda pro tanečníky breakdance. Bývalý federální agent se vrací ve filmu Machete zabíjí a slibuje, že bude ostřejší než kdykoliv předtím. Komediální dvojice Edgar Wright a Simon Pegg je podepsaná pod komedií U konce světa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 43. týden

Článek

Battle of the Year

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Žádná americká skupina už patnáct let na Battle of the Year nevyhrála. Hiphopový magnát Dante Graham, který vystavěl svůj miliardový podnik na tom, že býval úspěšným tanečníkem breakdance, se tedy rozhodne obnovit zašlou slávu. Hodlá dát dohromady americký tým snů a obrátí se na svého bývalého kolegu s prosbou, aby tým trénoval. Jenže proměnit třináct tvrdohlavých individualistů v disciplinovaný, soudržný a vytrénovaný tým, nebude snadné.

Battle of the Year, USA 2013, hudební/taneční, 109 min., režie: Benson Lee, hrají: Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck, Caity Lotz, Chris Brown a další.

Machete zabíjí

Upoutávka na film Machete zabíjíVideo: EEAP Film Distr.

Bývalého mexického federálního agenta najme americký prezident, aby zlikvidoval šíleného obchodníka se zbraněmi, který plánuje vypustit smrtící raketu na Washington, rozpoutat celosvětovou válku a anarchii. Ve své první filmové roli se představí Lady Gaga.

Machete zabíjí, USA/Rusko 2013, akční krimi, 107 min, režie: Robert Rodriguez, hrají: Dany Trejo, Jessica Alba, Mel Gibson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Lady Gaga a další.

Příběh Kmotra

Upoutávka na film Příběh kmotraVideo: Bioscop

Podle knihy Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek natočil režisér Petr Nikolaev příběh mafiánského bosse Františka Vedrala. Jeho protihráčem je klidný, ale neústupný vyšetřovatel Čestmír Cajthaml. Příběh začíná v 80. letech, kdy Vedral působil jako vekslák a postupně zbohatl na podvodech s nemovitostmi, bankovními machinacemi, kuponové privatizaci, lobbingu. Vypracoval se na pozici nekorunovaného vládce českého podsvětí a ovlivňoval zákulisí vysoké politiky.

Příběh Kmotra, ČR 2013, thriller, 99 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Ondřej Vetchý, Lukáš Vaculík, Kryštof Hádek, Pavel Nečas a další.

U konce světa

Upoutávka na film U Konce světaVideo: CinemArt

Putyka v ospalém městečku Newton Haven je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili zaběhnout už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Po letech se Gary, který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah. Přemluví ostatní kumpány a společně se vydají domů, aby se stali nesmrtelnými.

U konce světa, USA/VB 2013, 109 min., režie: Edgar Wright, hrají: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Pierce Brosnan a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám