Hlavní obsah

Filmové premiéry: Donšajni, Bernie, Hra na hraně, Omar a Útěk

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin již mezinárodně úspěšný film Jiřího Menzela Donšajni, který měl světovou premiéru na festivalu v Montrealu a viděli ho již i američtí diváci. příběh tak neskutečný, že se musel stát, to je film Richarda Linklatera Bernie. V doupěti on-line internetových her, kde se točí 35 miliard dolarů ročně, se odehrává film Hra na hraně. V klaustrofobním prostředí palestinského města zase film Omar, který ukazuje každodenní život tak, jak jej ve zpravodajských televizních záběrech z této oblasti nevídáme. Prostřednictvím snímku Útěk se ocitneme ve fiktivním světě krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 39. týden

Článek

Donšajni

Upoutávka na film DonšajniVideo: Bontonfilm

Jiří Menzel se po sedmi letech vrací na plátna kin s prostopášnou komedií o vášni k životu, hudbě a k ženám. Komedie Donšajni odhalí divákům svět opery zbavený pozlátka a přinese příběh o lásce a zklamání, o hudbě a milování a o celoživotní slabosti pro operní pěvkyně.

Donšajni, ČR 2013, komedie, 101 min., režie: Jiří Menzel, hrají: Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba, Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková, Emma Smetana, Václav Kopta, Eva Josefíková, Anna Klamo, Jiří Hájek a další.

Bernie

Upoutávka na film BernieVideo: D-cinema

Bernie Tiede býval asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru, vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku, a všichni ho měli rádi. Pak se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Pak ji ale obyvatelé několik měsíců vůbec neviděli, až se dozvěděli, že je již dlouho mrtvá a Bernie byl obviněn z její vraždy...

Bernie, USA 2012, kriminální komedie, 104 min., režie: Richard Linklater, hrají: Jack Black, Shirley MacLaineová, Matthew McConaughey a další.

Hra na hraně

Upoutávka na film Hra na hraněVideo: CinemArt

Když Richie, absolvent prestižní Princetonské univerzity, zjistí, že byl při falešné on-line hře podveden a okraden, odcestuje do Kostariky, kde sídlí magnát Ivan Block, jenž má tyto hry pod kontrolou. Richie ho chce obvinit z podvodu, Block jej však získá příslibem nesmírného bohatství na svou stranu. Kostarika nabídne Richiemu rychlé peníze, pompézní kasina a večírky, vzrušení, splnění všech tužeb. Ale pak se dozví pravdu o svém dobrodinci a agenti z FBI se ho snaží donutit, aby Blocka prásknul...

Hra na hraně, USA 2013, thriller, 91 min., režie: Brad Furman, hrají: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Artertonová, Anthony Mackie, David Costabile, Ben Schwartz, Oliver Cooper, Sam Palladio a další.

Omar

Upoutávka na film OmarVideo: Aerofilms

Mladého pekaře Omara dělí od jeho tajné lásky Nadji zeď, která přetíná území Palestiny. Kvůli práci, rodině či lásce ji denně přelézají stovky mužů. Stejně jako Omar přitom často uhýbají kulkám dozorců. Po atentátu na izraelského vojáka padne Omar do zajetí a vojenská policie ho donutí hrát hru na kočku a myš.

Omar, Palestina 2013, drama, 97 min., režie: Adam Bakri, Leem Lubany, Waleed F. Zuaiter, Samer Bisharat, Eyad Hourani a další.

Útěk

Upoutávka na film ÚtěkVideo: Film Europe

Fiktivní svět nehostinné krajiny už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct.

Útěk, Norsko 2012, dobrodružný fantasy, 75 min., režie: Roar Uthaug, hrají: Ingrid Bolsø Berdal, Isabel Christine Andreasen, Milla Olin, Tobias Santelmann a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám