Hlavní obsah

Pegg, Freeman a Brosnan ve sci-fi komedii U konce světa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský komik a scenárista Simon Pegg, kterého širší veřejnost zná například z výborné komedie Paul, se vrací do českých kin. Film U konce světa vstoupí 24. října do běžné distribuce.

Upoutávka na film U Konce světaVideo: CinemArt

 
Článek

Simon Pegg působil dlouho v mnohdy zajímavých britských seriálech, které však u nás nejsou známé. Až po roce 2000 se postupně proslavil na celém světě díky filmům Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, Burke a Hare, Paul a Star Trek.

Příběh U konce světa se točí kolem putyky v ospalém městečku Newton Haven, kde chce pět kamarádů dokončit pivní maratón 12 piv – 12 hospod za noc. Hlavní postavou je Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, ale chce dokončit alespoň legendární tah po hospodách. Přemluví ostatní (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými.

Foto: Universal

Simon Pegg ve filmu U konce světa

Foto: Universal

Nick Frost, Eddie Marsan, Simon Pegg, Paddy Considine a Martin Freeman

Městečko je však podivné. Kamarádům brzy půjde o život – a kdo zná Simona Pegga, tuší, že v tom budou mít prsty roboti nebo mimozemšťané.

V dalších rolích uvidíme Rosamund Pikeovou, bývalého Bonda Pierce Brosnana, Davida Bradleyho, Billa Nighyho, Marka Heapa a Michaela Smileyho. Režie se ujal zkušený Peggův spolupracovník Edward Wright, který má na kontě mimo jiné Soumrak mrtvých, Jednotku příliš rychlého nasazení a v poslední době třeba film Scott Pilgrim proti zbytku světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám