Hlavní obsah

Televizní Emmy pro seriály Perníkový táta, Taková moderní rodinka i pro Liberaceho

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprestižnější americkou televizní cenu Emmy za nejlepší seriálové drama získal v pondělí ráno středoevropského času v Los Angeles seriál Perníkový táta. Nejlepším komediálním seriálem je Taková moderní rodinka.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Herec Aaron Paul rozesmál polibkem kolegyni Annu Gunnovou ze seriálu Perníkový táta.

Článek

Taková moderní rodinka z produkce televize ABC se stala nejlepším komediálním seriálem počtvrté za sebou. Ocenění pro nejlepšího režiséra komediálního seriálu navíc obdržela jedna z režisérek Gail Mancusová.

Seriál Perníkový táta zabodoval také v herecké kategorii, když Anna Gunnová za roli manželky drogového bosse dostala cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu. Představitele hlavní role v seriálu Perníkový táta Bryana Cranstona, který ocenění za nejlepší mužský herecký výkon získal v předchozích třech letech, tentokrát porazil Jeff Daniels ze seriálu The Newsroom (Redakce).

Foto: Chris Pizzelo, ČTK/AP

Jeff Daniels hraje v seriálu The Newsroom, u nás prakticky neznámém.

Foto: Chris Pizzelo, ČTK/AP

Gail Mancusová

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Bryan Cranston (Perníkový táta)

Foto: Chris Pizzelo, ČTK/AP

Herečka Claire Danesová

Hlavní postava Perníkového táty (Walt) zbohatne na drogách, ale je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunnová), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a okolím. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu.

Seriál The Newsroom, v ČR téměř neznámý, patří v posledních letech k nejlepším. Jeho autorem je Aaron Sorkin (Sociální síť). Odehrává se ve fiktivní zpravodajské televizi ACN Network a soustřeďuje pozornost na život před i za kamerou jejího sarkastického moderátora (Jeff Daniels), nové vedoucí produkce (Emily Mortimerová), ostatních zaměstnanců (John Gallagher Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel) a jejich šéfa (Sam Waterston). Vysílá ho HBO.

Taková moderní rodinka je komediální seriál o šedesátníkovi Jayovi, který si vezme o hodně mladší ženu, Jayově dospělé dceři se třemi potomky a synovi, který se svým partnerem adoptoval dítě. Jay těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. A Jayova dospělá dcera Claire začne trpět, když děti vstoupí do puberty.

Liberace!

Velkým vítězem večera je televizní film Liberace! s Michaelem Douglasem v roli známého klavíristy, jenž zemřel v roce 1987 na AIDS, a s Mattem Damonem v úloze jeho milence. Film z produkce HBO získal hned tři Emmy - pro nejlepší minisérii nebo film, pro nejlepšího herce v minisérii nebo filmu (Michael Douglas) a nejlepšího režiséra miniseriálu nebo filmu (Steven Soderbergh).

Nejlepším režisérem dramatického seriálu byl vyhlášen David Fincher, spoluautor seriálu House of Cards (Dům z karet), který se na televizní obrazovce neobjevil a byl uveden on-line na portálu Netflix. Nejlepší herečkou v dramatickém seriálu je představitelka agentky CIA Claire Danesová ze seriálu Ve jménu vlasti.

Hlavní kategorie:

Nejlepší drama (seriál) : Perníkový táta

Nejlepší komedie (seriál): Taková normální rodinka

Nejlepší herec v dramatu: Jeff Daniels

Nejlepší herečka v dramatu: Claire Danesová

Nejlepší herec v komedii: Jim Parsons 

Nejlepší herečka v komedii: Julia Louis-Dreyfusová

Julia Louisová-Dreyfusová se stala podruhé za sebou nejlepší komediální herečkou díky roli v seriálu Viceprezidentka. V mužské kategorii obdobné ocenění připadlo Jimu Parsonsovi ze seriálu Teorie velkého třesku.

Reklama

Výběr článků

Načítám