Hlavní obsah

Nová DVD: Martin a Venuše, Kovář z Podlesí, Velká svatba a Pařmeni

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychází česká komedie Martin a Venuše s Markem Taclíkem v roli otce, který zůstane na měsíc sám doma – se třemi dětmi. Z českých filmových luhů je i pohádkový příběh Kovář z Podlesí s Bolkem Polívkou v titulní roli. Robert De Niro, Diane Keatonová a Susan Sarandonová jsou hvězdami americké romantické komedie Velká svatba. A na velkou svatbu se vydají také ženich a tři svědkové v hodně bláznivé komedii Pařmeni.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 37. týden

Článek

Martin a Venuše

Seznámili se před deseti lety na vernisáži obrazů. Založili rodinu, mají dvě holčičky předškolního věku a malého kluka. Martin buduje kariéru, Vendula se stará o rodinu. Každý dělá pro rodinu maximum, ale zároveň se cítí nedoceněný tím druhým. Události naberou spád sázkou, kdy Martin slíbí, že se na měsíc postará o děti a domácnost.

Martin a Venuše, ČR 2012, rodinná komedie, 102 min., režie: Jiří Chlumský, hrají: Marek Taclík, Kristýna Liška Boková, Lubo Paulovič, Robert Nebřenský, Jakub Kohák a další.

Kovář z Podlesí

Podlesí je malá vesnička, kterou se před lety přehnala válka s Turkem. Dobré houbové víly byly tehdy požádány o pomoc, ale protože vykonaly dobro i zlo zároveň, byly potrestány a staly se z nich houbové baby. Na Podlesí za to padla kletba a ještě se ve vsi objevil drak. A tak zatímco se Toník snaží zachránit svou milou Bětku ze spárů zlých víl, jeho strýc kovář se společně se svými zaměstnanci veverkou a křečkem vypraví na draka.

Kovář z podlesí, ČR 2013, pohádka, 90 min., režie: Pavel Göbl, hrají: Bolek Polívka, Josef Somr, Milan Markovič, Ivana Chýlková, Iveta Dušková a další.

Velká svatba

Romantická komedie o rodině, která se snaží přežít víkendovou oslavu, jež hrozí fiaskem. Poté, co se na svatbu svého syna nečekaně dostaví jeho přísně konzervativní biologická matka, musí jeho adoptivní rodiče, dávno rozvedení Don a Ellie Griffinovi, k pobavení svých dospělých dětí i přátel znovu sehrát šťastný manželský pár.

Velká svatba, USA 2013, komedie, 85 min, režie: Justin Zackham, hrají: Amanda Seyfriedová, Robert De Niro, Katherine Heiglová, Robin Williams, Topher Grace, Susan Sarandonová, Diane Keatonová a další.

Pařmeni

Bláznivá komedie o ženichovi a třech svědcích, kteří se vydají na cestu do australského vnitrozemí na velikou svatbu. Svérázní svědkové se postarají o řadu skandálních situací a zažijí na vlastní kůži význam fráze „v dobrém i ve zlém“.

Pařmeni, Austrálie/Velká Británie 2011, komedie, 93 min., režie: Stephan Elliott, hrají: Laura Brentová, Xavier Samuel, Kris Marshall, Kevin Bishop, Tim Draxl, Elizabeth Debicki, Olivia Newton-John a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám