Hlavní obsah

Jack Nicholson prý s filmem skončil, trpí výpadky paměti

– Los Angeles

Slavný americký herec Jack Nicholson už žádný další film nenatočí, oznámily servery Star Magazine a Radar Online. Držitel Oscara, který proslul rolemi ve filmech jako Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Osvícení, totiž podle nich trpí výpadky paměti.

Jack Nicholson - Přelet nad kukaččím hnízdem

 
Článek

„Upřímně, Jack má ve svých 76 letech problémy s pamětí. Nemůže si zapamatovat, co má podle scénáře říkat,“ pověděl serveru Radar nejmenovaný zdroj.

Další lidé z Nicholsonova okolí pak zmíněným magazínům řekli, že slavný herec chtěl odejít do důchodu „bez fanfár“.

Posledním snímkem, který Nicholson natočil, tak možná zůstane film How Do You Know (Jak to víš) z roku 2010.

Foto: Profimedia.cz

Jack Nicholson

Hovoří se o tom, že herec také dostal nabídku ztvárnit hlavní roli ve filmu Nebraska, který má jít ještě letos do kin. Roli otce pijana, který se spolu se synem, s nímž si nerozumí, vydává z Montany do Nebrasky vyzvednout miliónovou soutěžní výhru, ale údajně odmítl. Postavu Woodyho Granta nakonec ztvárnil Bruce Dern. Na festivalu v Cannes ho za to ocenili Zlatou palmou pro nejlepšího herce.

Nicholson se měl naposledy připravovat na film The Golden Age (Zlatý věk), v němž měl hrát po boku Clinta Eastwooda a Warrena Beattyho. Z natáčení ale posléze sešlo.

Možná ale ještě není všem dnům konec. Podle televize NBC je totiž zpráva o odchodu Nicholsona do důchodu nepravdivá.

Možná jsem mohl udělat víc, tvrdí

Pětinásobný otec Jack Nicholson se narodil v roce 1937 v New Yorku. Filmy točil od konce padesátých let. Za pět dekád se objevil v desítkách snímků, mimo jiné ve filmech Přelet nad kukaččím hnízdem, Vlk, Ragtime, Osvícení, Čínská čtvrť, Pošťák vždycky zvoní dvakrát, Batman, Skrytá identita, Čarodějky z Eastwicku, O Schmidtovi nebo Lepší už to nebude.

Je trojnásobným držitelem Oskara a sedminásobným držitelem ceny Zlatý glóbus.

Přesto se svými výkony nebyl zcela spokojen. V rozhovoru pro magazín Esquire před lety řekl, že je přílišným perfekcionistou. „Když se dívám na svoje profesní chyby, mívám pocit, že jsem toho možná mohl udělat víc,“ poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám