Hlavní obsah

Filmové premiéry: jOBS, Očista, Percy Jackson: Moře nestvůr, Machři 2 a Život té druhé

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film jOBS mapuje začátky i zásadní momenty života Steva Jobse, jednoho z největších vizionářů a géniů 20. století. Krvavý thriller s hororovými prvky Očista natočili tvůrci série Paranormal Activity a zvou do kina ty, kdo se rádi bojí. Pokračování příběhů mladého poloboha se jmenuje Percy Jackson: Moře nestvůr. Druhého dílu se dočkala i šílená komedie Machři. Lehká romantická a také poněkud mysteriózní je francouzská komedie Život té druhé.

Upoutávka k dramatu Jobs z roku 2013, kde hlavní postavu ztvárnil Ashton Kutcher a jež bylo přijato poměrně vlažne.Video: Bontonfilm

 
Článek

jOBS

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Steve Jobs se narodil 24. února 1955 americké vysokoškolačce a syrskému studentovi politologie, ale krátce po porodu ho adoptovali Paul a Clara Jobsovi. Jako jedenadvacetiletý založil v garáži svých rodičů společnost Apple. A divák je od momentu, kdy spolu s kolegy montoval v garáži první prototyp budoucího počítače, svědkem jeho úspěchů ale i pracovních a osobních konfliktů.

jOBS, USA 2013, životopisné drama, 122 min., režie: Joshua Michael Stern, hrají: Ashton Kutcher, Ahna O´Reillyová, James Woods a další.

Očista

Upoutávka na film OčistaVideo: CinemArt

Jak to vypadá, když se prevencí kriminality stává pravidelná legalizace všech zločinů? O tom je film Očista, v němž se Amerika na jedinou noc v roce proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Všechny složky záchranného systému jsou mimo provoz. James Sandin prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz a očisty se nemusí on ani jeho rodina bát. Jenže pak se u dveří objeví cizinec a úpěnlivě prosí o záchranu…

Očista, USA, 2013, horor/thriller, 85 min., režie: James DeMonaco, hrají: Ethan Hawke, Lena Headeyová, Max Burkholder, Adelaide Kaneová a další.

Percy Jackson: Moře nestvůr

Upoutávka na film Percy Jackson Moře nestvůrVideo: CinemArt

Percy Jackson je teenager, jehož útočištěm se stal Tábor Polokrevných, tedy těch, kteří, stejně jako on, mají jednoho rodiče boha a druhého pozemšťana. Poslední den školního roku se začnou dít věci: hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover záhadně zmizí a Táboru hrozí zničení. Někdo se snaží probudit Kronose, jednoho z původních Titánů, který umí učinit bohy i polobohy smrtelnými. A tak se Percy s přáteli vydává na výpravu.

Percy Jackson: Moře nestvůr, USA, 2013, fantasy, 108 min., režie: Thor Freudenthal, hrají: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Stanley Tucci a další.

Machři 2

Upoutávka na film Machři 2Video: Falcon

Lenny je na začátku filmu v pohodě, protože se i s rodinou přestěhoval zpět do městečka, kde on a jeho přátelé vyrostli. Ale záhy zjišťuje pozoruhodnou věc: pokud se ve vaší blízkosti vyskytují bývalí školní rváči, noví rváči, schizofrenní řidiči autobusů, opilí policajti na lyžích a 400 lidí v kostýmech, schopných vám vtrhnout bez ohlášení na večírek, je úplně jedno, kde bydlíte, šílenství si vás vždycky nějak najde.

Machři 2, USA 2013, komedie, 101 min., režie: Dennis Dugan, hrají: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, Salma Hayeková, Steve Buscemi a další.

Život té druhé

Upoutávka na film Život té druhéVideo: Film Europe

Marie a Paul prožívají lásku na první pohled. Naplánují si a uskuteční výlet na pláž a vášnivá noc může začít. Ale druhý den ráno se Marie vzbudí a s hrůzou zjistí, že si nedokáže vzpomenout na posledních deset let svého života. Překvapená se dozvídá, že se provdala za Paula a jejich manželství je v krachu. A to zdaleka není všechno…

Život té druhé, Francie/Belgie/Lucembursko 2012, drama/komedie, 87 min., režie: Sylvie Testudová, hrají: Juliette Binocheová, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, Danièle Lebrun a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám