Hlavní obsah

Open Air Festival končí ve ztrátě. Pořadatelé ale nepodléhají beznaději

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panenský Týnec

Pořadatelé hudebního Open Air Festivalu, který se konal od čtvrtka do nedělního rána na letišti v Panenském Týnci a jenž charakterizovaly nepřízeň počasí a tím pádem i poměrně malý počet diváků, přiznali, že při závěrečném účtování skončí ve ztrátě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapela Underworld na Open Air Festivalu u Panenského Týnce

Článek

„Open Air Festival 2013 skončil. V průběhu tří dnů jsme se sami stali součástí rušného dění, které nabídlo vydařené koncerty, skvělé DJ sety a rozmanitý doprovodný program. Dění, které nemilosrdně poznamenaly rozmary počasí. Zatímco v úterý počáteční přípravy doslova smetla prudká bouřka, ve čtvrtek a v sobotu nás jiné silné bouřky zasáhly alespoň okrajově a v pátek všichni přítomní po většinu dne čelili vydatnému dešti. Vrtkavé počasí ovlivňovalo rozhodování potenciálních návštěvníků do takové míry, že tři a půl tisíce majitelů řádně koupených vstupenek na festival nakonec vůbec nedorazilo,“ tvrdí za pořadatele ředitelka festivalu Marie Marková a tiskový mluvčí Stanislav Zima.

„Přesto si stojíme za tím, že letos byl areál postaven nejlépe za čtyřletou historii festivalu a hudební dramaturgie vsadila na kvalitu a žánrovou pestrost. Na řadu ale přichází čas účtování, jdeme zjišťovat, jak hluboko leží bod mrazu, ale i s vědomím, že pracujeme s červenými čísly, nechceme podlehnout beznaději. Nejsme zdaleka jediný festival, který letos skončí ve ztrátě. Neodepisujme letní festivaly - symbolizují setkání, svobodu, pospolitost a svým nezastupitelným způsobem obohacují naši kulturu!“ dodávají.

Britské hvězdy zářily

Hlavními hvězdami festivalu letos byly britské skupiny Skunk Anansie [celá zpráva] a Underworld [celá zpráva], které si svůj post povedenými koncerty obhájily.

Kvůli silnému větru nemohla v sobotu vystoupit britská skupina O. Children.

Pořadatelé rovněž v neděli sdělili, že ve čtvrtek bylo v areálu 1200 lidí, v pátek 2500 a v sobotu 5500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám