Hlavní obsah

Téměř šest miliónů se podařilo vybrat díky povodňové benefici České filharmonie

Česká filharmonie pod záštitou ministra financí Miroslava Kalouska a ve spolupráci s Českou televizí uspořádala ve středu ve Dvořákově síni Rudolfina koncert na podporu lidí zasažených povodněmi. Veřejnost posílala během živého přenosu koncertu v ČT a v ČRo peníze, které putují na povodňovou sbírku společnosti Člověk v tísni. Podařilo se vybrat 5,78 miliónu korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Za záštity ministra financí Miroslava Kalouska (na snímku) odehrála Česká filharmonie ve středu 26. června 2013 benefiční koncert na podporu lidem postiženým povodní.

Článek

”Díky benefičnímu koncertu České filharmonie na podporu lidí zasažených letošními povodněmi se podařilo vybrat téměř šest miliónů. Osobní záštitu nad večerem převzal ministr financí Miroslav Kalousek. Česká filharmonie spolu s Ministerstvem financí oslovila úspěšně téměř třicet předních společností z finančního sektoru. Ty přispěly celkovou částkou 5 075 000 Kč,” sdělila Veronika Lukášová z ministerstva financí.

Benefiční koncert České filharmonie podpořila Česká televize, která ho vysílala v přímém přenosu na ČT2. Koncert zprostředkoval posluchačům i Český rozhlas. Prostřednictvím DMS, zasílaných během přímého přenosu koncertu podpořili sbírku Člověka v tísni částkou 701 460 Kč také televizní diváci a rozhlasoví posluchači.

”Vybrané peníze poputují na povodňové konto společnosti Člověk v tísni a pomohou rodinám a domácnostem, které byly zasaženy velkou vodou a jimž jejich sociální podmínky neumožňují plnohodnotnou obnovu bydlení (přispívat se bude např. na vnitřní vybavení bytů a domů, pořízení nábytku a domácích spotřebičů, na rekonstrukce a opravy, popř. na novou výstavbu),” dodala Lukášová.

„Byl to nádherný večer, ale nebyli jsme tu jen kvůli tomu, abychom obdivovali Mozarta, Dvořáka a virtuozitu Jiřího Bělohlávka a České filharmonie. Byli jsme tu také, či snad především proto, abychom mysleli na druhé, kteří naléhavě potřebují pomoc. Právě v tom byl tento večer tak výjimečný,“ sdělil Kalousek.

„Také my v České filharmonii jsme s obavami sledovali, jak se ničivý živel řítí a bere našim spoluobčanům základní životní jistoty. Proto jsme přijali s velkým pochopením a chutí myšlenku uspořádat pro ně benefiční koncert. Věřím, že téměř šestimiliónový výtěžek vybraný dnes večer bude důstojným příspěvkem na pomoc potřebným, zasaženým červnovými povodněmi,“ osvětlil motivy českých filharmoniků šéfdirigent Jiří Bělohlávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám