Hlavní obsah

Mark Owen sahá do jiných světů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Art Of Doing Nothing je čtvrté sólové album člena britských Take That Marka Owena. V roce 2011, po skončení turné k desce Progress, se jeho domovská kapela rozhodla dát si pauzu. On ale odpočívat neumí.

Foto: ČTKAPPatrick Sinkel

Mark Owen - člen skupiny Take That (první zprava, dále Gary Barlow, Howard Donald, Robbie Williams a Jason Orange).

Článek

„Posledních dvacet let života jsem psal písničky. Nevím, co jiného bych měl dělat?“ vysvětluje. „Je to má práce a můj koníček.“ A tak i díky neschopnosti pauzírovat vznikla jeho dosud nejlepší deska. Svižné elektropopové písně (The One, Stars) na ní střídají komorní (Animals, Give away) i intimní (S. A. D., End Of Everything) a z hlediska nálad je celkem pestrá.

Owen se nepouští do prvoplánově líbivého popu, jak by se dalo očekávat. Aranže i zvuk jsou sice v rámci středního proudu tradiční, v některých momentech ale mají tendenci dotknout se jiného hudebního světa, především elektronického. Nikdy v něm však nezůstávají. Owen ví, že písnička rádiového formátu má své zákonitosti, a oklikou se k nim vrací.

Kromě Stars a The One nejsou na albu nijak výrazné skladby. Více než hitovostí a melodickou průzračností na sebe poutají pozornost tím, jak je tvůrčí tým zohýbá v neprospěch klasického popu.

Celkové hodnocení 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám