Hlavní obsah

Herec František Němec před představením zkolaboval

– Praha • Aktualizováno

Člen činohry Národního divadla František Němec ve čtvrtek v podvečer před představením zkolaboval a byl odvezen do nemocnice. Kvůli jeho indispozici musela činohra české první scény zrušit derniéru inscenace pohádky Deváté srdce. Publikum ze Stavovského divadla odešlo domů. Oznámil to mluvčí činohry Tomáš Staněk.

Foto: Petr Horník, Právo

František Němec.

Článek

„Ve Stavovském divadle jsme zasahovali dnes po 17.00 z důvodu náhlého zhoršení zdravotního stavu herce Františka Němce. Po akutním ošetření na místě byl převezen do zdravotnického zařízení,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Záchranka Němce po ošetření převezla do Nemocnice Na Františku. „Byl k nám přivezen, je v péči ambulance,“ řekl mluvčí nemocnice Vladimír Juřina. Bližší informace o stavu pacienta neuvedl.

František Němec letos v srpnu oslaví sedmdesáté narozeniny. Působí v divadle, filmu i v televizi. Na svém kontě má desítky velkých divadelních rolí, jako jsou například Faust, Hamlet, mlynář z Lucerny či profesor Higgins z Pygmalionu. Za roli dirigenta Wilhelma Furtwänglera ve hře Na miskách vah získal cenu Thálie za rok 1998.

Nejsilněji se však zřejmě vryl do povědomí diváků jako tatínek-horolezec z televizních filmových veseloher Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Objevil se také ve filmech Všichni moji blízcí, Rebelové nebo Samotáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám