Hlavní obsah

Do Panenského Týnce přijedou Underworld

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britská elektronická skupina Underworld bude jednou z hlavních hvězd letošního Open Air festivalu. Oznámili to pořadatelé této akce, která se uskuteční 8. až 10. srpna na letišti v Panenském Týnci.

Foto: ČTK

Underworld mají pověst skvělé koncertní kapely.

Článek

Underworld se tak přidají k již ohlášeným hudebním hostům, kterými jsou Skunk Anansie, O. Children, Kava Kava, Tata Bojs, Monkey Business a další. Vstupenky stojí 800 Kč a V.I.P. 1400 Kč plus předprodejní poplatky.

Skupina vznikla v Londýně v roce 1980 a do dnešní doby existuje nepřetržitě. Prosadila se albem dubnobasswithmyheadman (1994) poté, kdy se k tandemu Karl Hyde a Rick Smith přidal DJ Darren Emerson. Za půl roku získala za uvedené album zlatou desku.

Také následující kolekci Second Toughest In The Infants (1996) přijala kritika s nadšením, které podtrhla skladba Born Slippy, jež se objevila na soundtracku k filmu Trainspotting. Stejný úspěch sklidila i deska Beaucoup Fish (1999) a následující album A Hundred Days Off (2002).

Zatím poslední kolekci vydali Underworld v roce 2010. Jmenuje se Barking a je osmou studiovou v diskografii kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám