Hlavní obsah

Banderas a Lopezová v dramatu o chilských hornících

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jennifer Lopezová má podle listu The Hollywood Reporter hrát s Antoniem Banderasem a Martinem Sheenem ve filmovém dramatu The 33 o hornících, kteří zůstali v roce 2010 uvězněni v chilském dole.

Jennifer Lopezová si zahraje ve filmu o zasypaných chilských hornícíchVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Film sleduje záchranu 33 horníků, kteří uvízli pod zemí na 69 dní. Záchranná akce se stala celosvětovou mediální senzací.

Antonio Banderas by měl hrát Maria Sepulvedu, horníka, kterému se říkalo Super Mario a stal se mluvčím uvězněné skupiny mužů. Martin Sheen by měl ztvárnit jeho otce. Další roli má ve filmu brazilský herec Rodrigo Santoro. Režírovat bude zřejmě Patricia Riggenová a natáčení je naplánováno na podzim v Chile.

Muži byli uvězněni v dole u San José. Všech třiatřicet se nakonec povedlo dostat na povrch. Jako poslední byl vytažen předák Luis Urzúa. V dole zavedl pravidelný režim i příděly jídla a právě to pomohlo udržet horníky v dobrém psychickém stavu. Hrozivě vypadající příběh měl i humornou dohru, kvůli neštěstí se totiž prozradilo, že jeden horník měl milenku.

Reklama

Výběr článků

Načítám