Hlavní obsah

Premiéry: Rozkoš v oblacích, Fulmaya, Rychle a zběsile 6

Novinky, Stanislav Dvořák

V kinech náš čeká vypráskaná komedie Pedra Almodóvara Rozkoš v oblacích, kde jsou "teplí" úplně všichni, pozoruhodný dokument Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama o cestě mladé slovenské dívky za poznáním skrze himálajské velehory nebo akční snímek Rychle a zběsile 6.

Upoutávka na film Rozkoš v oblacíchVideo: H.C.E.

 
Článek

Rozkoš v oblacích

Foto: H.C.E.

Carlos Areces a Raúl Arévalo

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Letadlo se porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá než si naposledy pořádně užít života.

Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama

Upoutávka na film Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama Video: Falcon

Neobyčejný příběh o touze po svobodě a velkých životních rozhodnutích odehrávající se v podhůří Himálaje. Hlavní postavou nového českého celovečerního dokumentárního filmu je slovenská muzikantka a herečka Dorota Nvotová, která k celému snímku také zkomponovala hudbu, a její nepálské alter ego Fulmaya žijící v Nepálu.

Sled autentických situací, doteky jinakostí vzdáleného světa, lidské opravdovosti a překvapivá katarze čeká na diváky v příběhu, jehož scénář napsal s nadsázkou řečeno osud hlavní hrdinky.

Rychle a zběsile 6

Upoutávka na film Rychle a zběsile 6Video: CinemArt

Šestý díl akční série natočil Justin Lin. Na konci pátého dílu se Dom (Vin Diesel) a Brian (Paul Walker) radovali z dobře odvedené práce, když jejich zásluhou skončil jeden mafián z Ria o sto miliónů dolarů chudší a oni o stejnou sumu bohatší.

Vše však mělo háček, nad oběma visela hrozba vězení, a tak se museli rozprchnout po světě, daleko od svých blízkých. Zvláštní agent Hobbs (Dwayne Johnson), jenž jim šel po krku, se mezitím zaměřil na novou partičku bezohledných námezdných řidičů, kteří svých schopností za volantem využívají k páchání zločinu.

Hypnotizér

Upoutávka na film HypnotizérVideo: EEAP Film Distr.

Švédský film natočil Lasse Hallström. Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu, psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo.

No

Upoutávka na film NOVideo: Artcam

Pablo Larraín natočil koprodukční snímek No. Píše se rok 1988 a René se vrací ze stáže v USA, kde se učil, jak dobře prodat coca colu, a hned se zapojuje do dění v rodném Chile. Povede totiž kampaň demokratických stran proti stárnoucímu despotickému generálovi.

Snímek nominovaný na Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film je lehkým, místy až groteskním pohledem na osmdesátá léta a především na to, že pravda je sice jenom jedna, ale abychom ji dokázali prodat, nesmíme ji lidem říkat úplně celou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám