Hlavní obsah

Billy Joel chystá turné a vzpomíná, jak ho naštvali Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a skladatel Billy Joel popřel spekulace, že míří do důchodu. Magazínu Rolling Stone sdělil, že letos odehraje pár koncertů a podle výsledku se pak rozhodne o větším turné.

Foto: billyjoel.com

Billy Joel

Článek

Mnozí si už mysleli, že Billy Joel ukončil kariéru, protože nové studiové album nevydal od devadesátých let minulého století a v poslední době měl zdravotní problémy.

Zpěvák se však vrací ke koncertům. „Opatrně se do toho zase nořím, abych si vyzkoušel, jaké je koncertovat. To neznamená, že skončím hned, jak se mi něco nebude líbit, když se mi ale koncerty budou líbit, pravděpodobně přidám další vystoupení,“ uvedl.

Lidé pořád milují jeho letité hity jako Uptown Girl nebo River of Dreams, jenže třiašedesátiletý Billy Joel už je začíná nesnášet.

"Rád bych hrál více písniček, které nebyly přímo hity. Už jsem unavený z toho hrát pořád „greatest hits“. Je nuda hrát stejné písničky pořád dokola,“ postěžoval si Joel, který teď uvažuje o tom, že by na některých koncertech zahrál celá alba a dostalo by se tak na skladby, které nikdy nehrál.

Šel na Led Zeppelin, nedali ani Whole Lotta Love

"Strašně rád bych hrál Surprises nebo písničky She's Right on Time a Laura a taky Sleeping With the Television On, ale na druhou stranu si pamatuju, jak jsem šel na koncert Led Zeppelin v Madison Square Garden a oni nezahráli jediný hit. Ani Whole Lotta Love. Pořád jenom jamovali nějaké blues. Odešel jsem velmi nespokojený a říkal jsem si „žádnou z těchhle kravin neznám“.

Dodal, že neplánuje žádné další studiové album (poslední bylo River of Dreams z roku 1993), protože nemá žádný materiál. Koncert v ČR se zatím rovněž neplánuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám