Hlavní obsah

Fanoušci Star Treku svedou bitvu o Shatnerovu laserovou zbraň

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 800 předmětů spojených s filmy se bude brzy dražit na pravidelné aukci Hollywood Legends. A ačkoliv podprsenku Marilyn Monroe nelze podceňovat, největší bitva se zřejmě strhne mezi fanatickými příznivci Star Treku - ve hře je totiž laserová zbraň kapitána Kirka, kterého hrál William Shatner. Někteří fandové jsou ochotni dát za tuto hračku i 100 000 dolarů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na aukci rekvizit ze známých hollywoodských filmů se bude dražit i laserová zbraň kapitána Kirka ze Star TrekuVideo: Reuters

 
Článek

Shatnerova zbraň je dost stará, používala se ještě před nástupem známých phaserů (či česky „fejzrů“). "Odhad je na 60 000 až 80 000 dolarů, ale myslíme si, že to bude přes 100 000. Je to sběratelsky mimořádně cenné. Trekkies to milují,“ řekl šéf aukce Martin Nolan.

Předměty ze Star Treku mívají opravdu velkou cenu a Nolanova slova potvrzuje i fakt, že hodnota podprsenky Marilyn Monroe ze slavného filmu Někdo to rád horké se odhaduje na pouhých 8000 až 10 000 dolarů, tedy asi na desetinu hodnoty Kirkovy zbraně.

Ani další předměty Star Trek nepřekonávají. Auto z filmu The Green Hornet se pohybuje mezi 40 000 až 60 000 dolary, boty Clarka Gablea z filmu Sever proti jihu na 8000 až 10 000 a obleček ze Supermana, který nosíval Christopher Reeve, vynese asi 20 000 až 30 000 dolarů. Pod aukční kladívko půjde i kostým Tarzanovy Jane z 30. let. Aukce proběhne 5. a 6. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám