Hlavní obsah

Nové knihy: McCarthy, Slaughterová, Child, Kučera, Stach a Šrámek

Právo, František Cinger

Nové tituly zahajujeme nezvyklým dílem amerického klasika Cormaka McCarthyho, jde vlastně o původní divadelní hru. Následují detektivní příběhy Američanů Kariny Slaughterové, Jeffa Lindsaye a Lincolna Childa. Pozornost si zasluhují i nefabulované příběhy Miroslava Kučery a Jana Stacha. O mnoha podobách lásky píší americký autor David Levithan a populární britská prozaička Sophie Kinsella, což je pseudonym Madeleine Wickhamové.

Článek

Cormac McCarthy:

Vlak Sunset Limited

Nové knihy

„Román v divadelní formě“ vybočující z celku McCarthyho díla vznikl původně jako divadelní hra (v roce 2006 se hrála s úspěchem na Broadwayi a v Chicagu). Čtenář se setkává jen se dvěma postavami, označenými jako „Černý“ a „Bílý“, které vedou rozhovor v zašlém newyorském bytě – a řeší otázky o smyslu života.

Argo, přeložil Petr Fantys, 248 Kč

Karin Slaughterová:

Kriminálník

Nové knihy

Na začátku všeho byla vražda studentky. Proč ale Willu Trentovi jeho nadřízená Amanda Wagnerová brání ve vyšetřování? Nedokáže přijít na důvod, dokud se s ní nesetká na chodbě opuštěného sirotčince. Před čtyřmi desetiletími byl Willův otec odsouzen za vraždu a tato ponurá budova se stala chlapcovým domovem…

Domino, přeložila Hana Čapková, 400 stran, 299 Kč, e-kniha 149 Kč

Jeff Lindsay:

Dexter v hlavní roli, Delikátní Dexter, Dvojí Dexter

Nové knihy

Seznamte se s Dexterem, uhlazeným vlkem v rouše beránčím…, s netvorem, kterého děsí pohled na krev. Se sériovým vrahem, který je díky jednomu ze svých zlatých pravidel neodolatelně sympatický: zabíjí totiž jen zlé lidi.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 688 stran, 399 Kč

Lincoln Child:

Třetí brána

Nové knihy

Vyplní se tentokrát kletba, střežící třetí bránu? Mumie faraona Narmera není uložena na obvyklém pohřebišti… Královská koruna sjednotitele Egypta čeká na objevitele. Co se skrývá pod víkem sarkofágu? Vstoupit do faraonovy hrobky není jednoduché…

BB art, přeložil Jiří Špalek, 312stran, 299 Kč

Miroslav Kučera, Jan Stach:

Galerie zločinu II

Nové knihy

Po sérii detektivek a thrilleru přichází příběh o tom, jací jsou lidé, kteří byli odsouzeni na doživotí, co je dovedlo k hrůzostrašným činům, které spáchali a za které budou pykat po celý zbytek svého života? Bývalí kriminalisté hledají i pravdu vnitřního života násilníků.

Nakladatelství XYZ, 304 stran, 279 Kč

David Levithan:

Slovník lásky

Nové knihy

Autor David Levithan nabízí originální řešení: román staví z komentovaných slovníkových hesel a postupně z nich rozvíjí příběh jednoho vztahu – od tápavých začátků přes období vrcholné zamilovanosti po nevyhnutelnou krizi a snahu o její zvládnutí.

Argo, přeložila Tereza Baughová, 206 stran, 198 Kč

Sophie Kinsella:

Neděle u bazénu

Nové knihy

Krásný den se v mžiku může změnit v noční můru… Tragédie dvou dětí se může změnit v souboj advokátů o finanční odškodnění, stejně jako se může ukázat úplně jiné řešení. Jde-li navíc o politické ambice jednoho z účastníků, o drama je postaráno.

BB art, přeložila Daria Dvořáková, 256 stran, 269 Kč

Simonetta Cerriniová:

Templářská revoluce

Nové knihy

Historička se zabývá spiritualitou templářského řádu. Vytváří nový obraz o řádu a vysvětluje, proč lze pokládat jeho založení za „revoluční čin“. Zničení řádu Filipem Sličným vnímá jako přetnutí dvou set let trvajícího „duchovního dobrodružství.“

Argo, přeložil Jindřich Vacek, 196 stran, 258 Kč

Jiří Šrámek:

Panorama francouzské literatury od počátku po současnost

Nové knihy

Široké panorama francouzské literatury nabízí chronologický a systematicky uspořádaný přehled vývoje od počátku až po současnost. Zvláštní kapitola se zabývá frankofonní literaturou na územích bývalých kolonií v Africe, Americe a Asii. Vychází ve dvou svazcích, samostatně neprodejných.

Host, dva svazky, 720 a 888 stran, 764 Kč

Rafael Albuquerque, Stephen King, Scott Snyder:

Americký upír

Nové knihy

Skinner Sweet je nemilosrdný a lstivý psanec. A taky upír…, ale ne jen tak ledajaký. Jako první upír, který se zrodil na americké půdě, je silnější, sveřepější a světlo mu neuškodí ani v nejmenším.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 200 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám