Hlavní obsah

Nové knihy: Hawley, Clancy, Lindellová, Vrchlický

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové tituly tohoto týdne zahajuje román Američana Noaha Hawleyho, pokračují dílem skotské prozaičky Ali Smithové a americké dvojice Tom Clancy a Mark Greaney. Následuje detektivka Norky Unni Lindellové i příběh Angličanky Sue Limbové. Připomenutí si zasluhují neznámé verše Jaroslava Vrchlického.

Článek

Noah Hawley:

Dobrý otec

Nové knihy

Když se doktor Paul Allen z televize dozví, že Daniel, jeho syn z prvního manželství, údajně zavraždil na předvolebním mítinku demokratického politika a kandidáta na prezidenta Spojených států, odmítá něčemu tak absurdnímu uvěřit. Pravda, neudržoval sice se synem poslední dobou pravidelný kontakt, ale že by se z chlapce stal atentátník, to snad ne... Situace je tím nejasnější, že se Daniel po zatčení odmlčí a odmítá s otcem mluvit.

Argo, přeložil Petr Štádler, 328 stran, 398 Kč

Ali Smithová:

Tam někde za duhou

Nové knihy

Co všechno se může rozpoutat, když se vám bez výstrahy v hostinském pokoji zamkne cizí člověk? A navíc nehodlá vysvětlit proč? Vtipně vystavěný příběh, v němž autorka nešetří jazykovými a fabulačními hříčkami, ale především v něm sděluje cosi podstatného o naší vlastní současnosti.

Plus, přeložila Lucie Simerová, 304 stran, 329 Kč

Tom Clancy, Mark Greaney:

Živý terč

Nové knihy

Přestože se to jeho otci příliš nezamlouvá, Jack Ryan mladší netouží po ničem jiném než stát se operativcem v terénu. Prodělal individuální výcvik u zkušeného instruktora zvláštních vojsk a postupně přechází od práce analytika na univerzitě k pronásledování a likvidaci teroristů všude, kde je potřeba – dokonce i v době, kdy Jack Ryan starší usiluje o znovuzvolení prezidentem Spojených států.

BB art, přeložil Lubomír Háčik, 488 stran, 399 Kč

Unni Lindellová:

Temný muž

Nové knihy

Z šestého patra obytného domu na předměstí Osla někdo vyhodí sedmapadesátiletou Britt Else Bubergovou. Žila velice osaměle a stýkala se pouze se ženou z domova důchodců v sousedství. Ve stejnou dobu z kempinku beze stopy zmizí devatenáctiletá Lilly Rudecková. Když se ukáže, že majitel kempinku bydlí ve stejném domě jako zavražděná žena, začnou kriminalisté tušit, že oba případy spolu souvisí.

Plus, přeložila Eva Dohnálková, 384 stran, 349 Kč

Sue Limbová:

Dívka, 16, Bombastický večírek

Nové knihy

Fred už definitivně chodí s Jodií, což je pro Jess hotová katastrofa. Ale život jde dál, a tak když maminka s babičkou odjedou na víkend do Birminghamu za nemocnou pratetou, Jess využije příležitosti a pozve si pár přátel. Těší se, že jen tak posedí, dají si pizzu a kouknou se na nějaké pěkné DVD. To by ovšem Mackenzie nesměl všude rozhlásit, že Jess pořádá bombastický večírek.

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 200 stran, 199 Kč

Jaroslav Vrchlický:

Začarovaný tatrmánek

Nové knihy

Vrchlický, autor více než osmdesáti básnických sbírek a mnoha výtečných překladů, se představuje jako básník, který oslovil i dětské čtenáře. Rozsáhlý a ojedinělý výbor, který sestavil editor Petr Šrámek, přináší verše, které jsou dětem buď přímo určené, nebo jsou jim alespoň tematicky blízké.

Albatros, 104 stran, 299 Kč

John Cassaday, Warren Ellis:

Nové knihy

Planetary 1

Slavná série se točí kolem tříčlenné skupinky „archeologů nemožného“, kteří po celém světě odhalují záhady a specializují se na bytosti se superschopnostmi a jejich vliv na svět lidí. Působí proto svým způsobem jako mnohem zábavnější a pestřejší komiksová obdoba Akt X.

BB art, přeložil Richard Podaný, 160 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám