Hlavní obsah

Na Oscarech zazpívá nominovaná Adele

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská superhvězda Adele vystoupí na Oscarech a zazpívá titulní píseň z bondovky Skyfall. Pořadatelé uvedli, že zazpívá naživo, což je po trapasu s předtočeným vystoupením Beyoncé na inauguraci Baracka Obamy horké téma.

Foto: Reuters

Adele

Článek

Skladba z filmu Skyfall je nominována na nejlepší původní písničku. Mezi dalšími nominacemi jsou melodie z filmů Les Misérables, Ted, Pí a jeho život a Chasing Ice. Oscarový ceremoniál se koná 25. února ráno našeho času a bude to pro Adele první příležitost předvést píseň živě.

Zpěvačka totiž loni porodila a přestala koncertovat. Navštívila sice udělování Zlatých glóbů, kde vyhrála se stejnou písní, ale nezpívala.

Oscarová akademie loni změnila pravidla pro hudební Oscary, aby se do finálního boje o sošku za nejlepší píseň dostalo více kandidátů. Složitý hlasovací systém v minulosti způsoboval, že se nominovalo příliš málo skladeb.

Oscarová akademie se stále snaží zlepšit renomé hudebních Oscarů a přiznává, že úroveň filmových songů je nevalná. Oscary za nejlepší píseň či filmovou hudbu nemají v hudební branži moc váhu. Kritici i fanoušci mnohem více uznávají Grammy, Brit Awards nebo různé žánrové odborné ceny.

Reklama

Výběr článků

Načítám