Hlavní obsah

Hru Tři v háji uvedou na střeše. Film podle ní nepíšu, říká Viewegh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Artur ve středu večer předvede svou letní scénu na střeše pražské Galerie Harfa (metro Českomoravská) uvedením hry Tři v háji. Vznikla podle předlohy Michala Viewegha, Haliny Pawlowské a Ivy Hercíkové, kterou pro divadlo upravil Miroslav Oupic.

Foto: Právo

Michal Viewegh

Článek

Michal Viewegh řekl Novinkám, že filmový scénář Tři v háji určitě nechystá, ale tento měsíc má jít do kin jiný film podle jeho scénáře, Svatá čtveřice v režii Jana Hřebejka, v níž si zahráli Jiří Langmajer, Marika Procházková, Luděk Munzar nebo Hynek Čermák.

Na psaní Tří v háji si rád zavzpomínal. Kniha vznikla tak, že mu zavolala Halina Pawlowská s nabídkou, aby napsali román na pokračování ve třech. Kapitoly si posílali mailem a dělali si prý i různé naschvály, aby stížili kolegům navázání na předchozí část.

"Psaní mě nakonec víc bavilo, než iritovalo. Byl to samozřejmě kompromis, ale jsem s tím ve výsledku spokojen," uvedl Viewegh.

Šéf Divadla Artur, Artur Kaiser, prý o zfilmování hry naopak uvažuje, ale spisovatel se na tom podílet nebude.

Letní komedie o krizi středního věku

Tři v háji je nenáročná letní komedie o lásce a sexu. Čtyřicátník Albert, který nedokázal dostudovat, pracuje jako recepční v Centru plastické chirurgie a jeho manželství s Kristýnou se pomalu rozpadá. Do vztahu vstupuje manažerka Olga. Dále je tu i mladičká Ivetka a "dokonalý" muž Ivo. Hra podle tvůrců s ironií komentuje krizi středního věku a představí se v ní Michaela Kuklová, Martin Zounar, Tomáš Krejčíř, Miroslav Šimůnek nebo Veronika Nová.

Divadlo Artur připravuje na příští rok další komedii Můžu k tobě? od Miroslava Oupice a Jindry Kriegela, kteří napsali i hru Hledám milence, zn. spěchá!, jež bude uvedena letos 15. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám