Hlavní obsah

Pořadatel Prague City Festivalu krachuje, vracení peněz nebude jednoduché

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatel Prague City Festivalu již před časem upozornil, že festival z finančních důvodů ruší. Síť Ticketportal ale nebude vracet vstupné, čímž se lidé s nyní už bezcennými lístky dostávají do hodně složité situace. Pořadatel totiž peníze evidentně nemá.

Foto: Profimedia.cz

S penězi za lístky by lidé neměli moc počítat.

Článek

"V takovém případě bude povinnost navrácení vstupného převedena na pořádající agenturu Punx Not Dead s.r.o., kterou tato skutečnost (spolu s faktem, že jí nebudou vráceny ani zálohy na honoráře odeslané zahraničním kapelám, jež měly na festivalu vystupovat) zcela nepochybně uvede v insolvenci. Společnosti Punx Not Dead s.r.o. proto nezbývá, než sama na sebe neprodleně podat insolvenční návrh. Majitele zakoupených vstupenek na Prague City Festival budeme podrobně informovat o tom, jak se mohou do insolvenčního řízení přihlásit a uplatnit nárok na vrácení vstupného," sdělil pořadatel Borek Jiřík z firmy Punx Not Dead s.r.o.

"Zároveň tímto dáváme na vědomí, že jsme majitele a provozovatele sítě Ticketportal písemně vyzvali, aby nám neprodleně poskytl veškeré informace, které jsou nutné pro identifikaci prodaných vstupenek a ověření jejich pravosti."

Punx Not Dead s.r.o. pořádá ještě další koncerty, např. G3 31. července v Tipsport Areně a All Time Low 31. srpna v Paláci Akropolis. Podle Jiříka mohou proběhnout bez problémů, pokud ovšem Ticketportal dá Punx Not Dead zálohy z již prodaných vstupenek.

Ticketportal: Všechny peníze jsme odevzdali

Společnost Ticketportal upozornila, že prodej vstupenek pouze zprostředkovává a jedná při prodeji vstupenek jménem a na účet pořadatele akce, tedy Punx Not Dead s.r.o.

"Společnost Ticketportal veškeré finanční prostředky, které za prodej vstupenek (na Prague City Festival) inkasovala, již dříve převedla společnosti Punx Not Dead s.r.o. Vzhledem k tomu, že společnost do dnešního dne finanční prostředky, ze kterých by bylo možné vstupné vracet, společnosti Ticketportal neposkytla, není společnost Ticketportal povinna, a bohužel není ani v jejích možnostech, vracení vstupného zajišťovat," sdělila mluvčí Ticketportal Kateřina Hlavinková.

"Přestože společnost Ticketportal sama v souvislosti se zrušením Prague City Festivalu utrpěla značnou finanční ztrátu, neboť v zájmu podpory konání akce poskytla společnosti Punx Not Dead s.r.o. dodatečné finanční prostředky nad rámec tržeb inkasovaných za prodej vstupenek, je připravena poskytnout vám při uplatnění nároku na vrácení vstupného vůči společnosti Punx Not Dead s.r.o. pomoc a podporu. V případě potřeby v této věci můžete kontaktovat písemně na e-mailovou adresu reklamace@ticketportal.cz," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám