Hlavní obsah

Prometheus se sotva ohřál v kinech a Ridley Scott už vyhrožuje dvojkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Vetřelce a Promethea Ridley Scott už mluví o Prometheovi 2. Ačkoliv film zdaleka nepatří k jeho nejlepším, zřejmě nebude mít problém sehnat milióny dolarů na další díl.

Foto: Bontonfilm

Noomi Rapaceová ve filmu Prometheus

Článek

Pokud jde o počet diváků, Prometheovi se v ČR nijak zvlášť nedařilo a recenze se vzácně shodují, že slabý scénář film potápí. V Americe na něj ale chodí hojně, podle serveru Entertainment Weekly se mu dokonce jeden den podařilo dostat na první pozici v návštěvnosti. To by mohlo zajistit dostatečné finanční zdroje na další velkorozpočtové pokračování.

"Úplně od začátku jsem vycházel z předpokladu, že bude pokračování," řekl Scott. "Nechci se setkat s Bohem hned v prvním díle, nechám to otevřené pro Elizabeth (hrdinka filmu, která při objevu mimozemského života ve filmu říká: nechci jít tam, odkud pocházím já, chci tam, odkud pocházejí oni).

Foto: Bontonfilm

Charlize Theronová a Idris Elba

Scenárista Damon Lindelof dodal, že Prometheus má dvě děti. "Z jednoho vyroste vetřelec a z druhého - to ví jen Bůh. A o tom bude pokračování."

Scott vysvětlil, že původní název Promethea byl Paradise (Ráj) a mělo jít o prequel Vetřelce. Když přišel Lindelof, trochu příběh přepracoval a vymyslel nový název. Paradise se tak pravděpodobně stane názvem druhého dílu, v němž se Elizabeth podívá na planetu "stvořitelů", kteří postavili město vetřelců. To však nebude mít s rájem nic společného.

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

“Stvořitelé jsou pěkně agresivní parchanti, tyhle "polobozi", které uvidíte, nejsou moc hodní, a určitě to nejsou bohové. Rád bych se podíval dál, kam bude (Elizabeth) pokračovat a co udělá, až se tam dostane, protože jestli to je ráj, tak nemusí být tím, co si myslíte, že je. Ráj může mít i zlověstné, hrozivé konotace."

Scenárista Lindelof prohlásil, že by měl nastoupit nový autor, i když některé linie příběhu už s Ridleym Scottem prodiskutovali. Vzhledem k slabšímu scénáři jedničky by to jistě neuškodilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám