Hlavní obsah

Björk do Ostravy nepřijede

Ostrava

Islandská zpěvačka Björk nevystoupí na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. Ze zdravotních důvodů odřekla všechna letní vystoupení. Důvodem je nebezpečí poškození hlasivek po zánětu, uvedli pořadatelé.

Foto: Profimedia.cz

Islandská zpěvačka Björk

Článek

"Dle sdělení managementu lékař Björk po závažném zánětu v krku doporučil okamžitý hlasový klid a omezení koncertování, jinak by hrozilo trvalé poškození jejího hlasu,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová a dodala: "Do poslední chvíle jsme se snažili, abychom nebyli jedním ze zrušených koncertů."

Björk se nepředstaví ani na prestižních festivalech jako je Primavera Sound ve Španělsku nebo na Balaton Sound v Maďarsku. Zrušila i část jihoamerického turné.

„V tuto chvíli za ni hledáme náhradu, i když v tento moment je to velmi složité, protože kapely již mají svá turné naplánovaná," dodala Holušová.

Festival Colours of Ostrava se uskuteční ve dnech 12. - 15. července. Vystoupí na něm jazzový zpěvák Bobby McFerrin, Animal Collective, Parov Stelar, Kronos Quartet a Alanis Morissette.

Z tuzemských festivalů má jednu z nejvýraznějších dramaturgií, která často zahrnuje přesahy k world music a jazzu a nestaví jen na tuzemských festivalových tahácích.

Reklama

Výběr článků

Načítám