Hlavní obsah

Hana Hegerová oslaví osmdesátku i s DVD

Právo, Jaroslav Špulák

Hana Hegerová oslaví ve čtvrtek své osmdesáté narozeniny. U té příležitosti vyjde DVD nazvané Pasiáns (Písně a dokumenty 1962– 1994). Bude na něm výběr z televizních a filmových záznamů jejích známých písniček.

Článek

Jedná se o první DVD zpěvačky, na kterém převažují recitály a dokumenty zachycující její tvorbu od počátku šedesátých let.

Zajímavé jsou z dnešního pohledu černobílé videoklipy režisérů Roháče, Svitáčka a dalších, vzpomínky zpěvačky na milovanou Paříž a vyprávění a zpívání z doby těsně před okupací Československa v roce 1968.

Barevná část představuje Hegerovou sedmdesátých a osmdesátých let s množstvím krásných písniček. Ty doplňuje čtvrthodinový dokumentární pohled Fera Feniče z cyklu GEN a komentář hudebního publicisty Jiřího Černého.

Nevylučuje, že bude v budoucnu vystupovat

Hegerová se narodila jako Carmen Farkašová-Čelková 20. října 1931 v Bratislavě. Jméno jí prý vybírala „babička-intelektuál“, která milovala opery. V žilách jí koluje krev česká, slovenská, maďarská i německá, o čemž říká: „Mám dokonce erb. Z rodiny mé maminky, a je v něm sůva prostřelená šípem.“

Nedávno ohlásila konec koncertní činnosti. Chtěla se tím prý zbavit stresu. Nevyloučila však, že v budoucnu vystoupí jako host v programu některého z oblíbených interpretů. Z pódia tak odešla jako dáma, jejíž šansony, hlas a smích si budou posluchači pamatovat v nejlepší formě.

Reklama

Související témata:

Související články

Hana Hegerová vydává DVD

Po CD Mlýnské kolo v srdci mém z minulého roku vydává Hana Hegerová i exkluzivní edici s DVD. Rozšířené vydání nabízí záběry z natáčení a stylizovaný...

Hana Hegerová ukončila pěveckou kariéru

Zpěvačka Hana Hegerová se rozhodla definitivně ukončit svou pěveckou kariéru. Popřela, že by za jejím rozhodnutím byly vážné zdravotní problémy. Chce se prý...

Výběr článků

Načítám