Hlavní obsah

Nejlepším filmovým superhrdinou je Wolverine

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmovým fanouškům se mezi všemi schopnostmi, kterými disponují superhrdinové, nejvíce líbí samoléčitelské ruce Wolverina z amerického filmu X-Men Origins: Wolverine z roku 2009. Vyplynulo to z ankety internetové půjčovny LoveFilm.com, do níž se zapojily tři tisíce lidí.

Foto: Profimedia.cz

Wolverineova schopnost, díky které je schopen zotavit se téměř ze všech zranění a chorob, si od lidí vysloužila 22 procent hlasů.

Článek

Wolverineova schopnost, díky které je schopen zotavit se téměř ze všech zranění a chorob, si od lidí vysloužila 22 procent hlasů.

Druhou nejčastější odpovědí na otázku, kterou speciální schopnost by měl mít nejlepší superhrdina, byly s jednadvaceti procenty telepatické schopnosti Profesora X z filmů X-Men. Následovalo Supermanovo létání (15 procent), Hulkova supersíla (11 procent) a neviditelnost Sue Storm (osm procent).

Jacka Lawrence, britského autora komiksů, výsledky překvapily. „Většinu své kariéry jsem strávil s komiksy a přirozeně jsem velkým fanouškem filmů o superhrdinech. Některé z výsledků mě ovšem skutečně překvapily. Samozřejmě bychom všichni chtěli mít Wolverinovy ruce nebo se vozit v Batmobilu, ale skutečně jsem čekal, že Supermanovy a Spidermanovy schopnosti skončí lépe,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám