Hlavní obsah

Padesát předmětů Elvise Presleyho je k vidění v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Obchodním centru Šestka začala výstava nazvaná Elvis žije. K vidění je na ní padesát osobních věcí zpěváka Elvise Presleyho (1935 – 1977). Pro putovní výstavu, která do české metropole dorazila ze slovenské Nitry, byly zapůjčeny z Elvisova Muzea v americkém Memphisu a část i ze soukromých sbírek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Elvisův šestimetrový cadillac

Článek

V neobvyklém prostředí pražského obchodního střediska akce potrvá do 8. května. Vstup na ni je zdarma.

Hlavní atrakcí výstavy je zpěvákův šestimetrový cadillac, který užíval před svou smrtí v letech 1974 až 1977. Vůz pojmenovaný Fleetwood má čtrnáctikarátovým zlatem zdobenou „protekční“ poznávací značku „1ELVIS“. Jeho celková cena se odhaduje na 27,5 miliónu Kč.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Elvisova kytara Hagström

„Vystavena je i Elvisova kytara Hagström, jeho šperky, kostýmy a další předměty. U každého z nich je informační tabule o tom, kdy ho Elvis používal, co s ním zažil, kde si ho pořídil či na kterých koncertech v daných kostýmech vystupoval,“ řekla mluvčí přehlídky Linda Maletínská.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Elvisův kostým

Výstava, která na každé své zastávce světem bývá otevřena pouze deset dnů, je pojištěna na téměř sto miliónů Kč. Jde o nejdražší přehlídku Elvisových předmětů, která opustila jeho sídlo v americkém Memphisu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám