Hlavní obsah

Indie novinky: The Chancers, Fanfán Tulipán, Škwor i Ota Pavel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie novinky nabízejí krátký přehled toho, co se v březnu dělo mimo svět nadnárodních firem. Máme tu trochu jazzu od Fanfána Tulipána, trochu ska od The Chancers a kdo to rád s "rachotem", najde novinku od Škwora.

Článek

Škwor: Drsnej kraj

Novinka českých rockerů Škwor vychází s bonusovým live DVD. Opět přináší tvrdý, ale melodický zpěv, stadiónové refrény a rachotící kytary. Jako bonus je k albu nazvanému v mnoha ohledech příznačně Drsnej kraj připojeno DVD, na kterém je záznam loňského koncertu formace v pražských Kbelích, rozhovory s muzikanty, dokument o natáčení alba a záběry k písničkám Kámen a Sama z ledové plochy v pražské Tesla Aréně.

Fanfán Tulipán: Polyorama

Mladá jazzová skupina Fanfán Tulipán debutuje albem Polyorama. Tvoří ji Eliška Svobodová, studentka skladby na Konzervatoři J. Ježka, dále flétnista Dušan Navařík, pianista Jan Mazura, kontrabasista Vlado Micenko a bubeník Cyril Lojda. Autorkou hudby, která prý čerpá z poetiky Julese Vernea, či z obrazů Kamila Lhotáka, je Svobodová.

V dubnu 2010 Fanfán Tulipán zvítězil ve finále soutěže o Cenu Metropolitní Univerzity v rámci festivalu Mladí ladí jazz a v listopadu vyhrál české kolo mezinárodní soutěže Jazz Prix.

The Chancers: Age of Rudeness

Deska skáčkových The Chancers se natáčela se v Praze i v Glasgow, odkud pochází kytarista kapely Marco McKee. Podílel se na ní Ecson Waldes, který je spojován s elektronickou hudbou, nebo hiphopový producent Mike Trafik z Penerů Strýčka Homeboye, který má na svědomí temnou pouliční skladbu 24 Into Karlín. V té frontman Chancers Simon Ruffskank zpívá jedním dechem o Bollywoodu i sekané. Kapela chtěla udělat desku, která neodmítá kořeny ska a současně si uvědomuje, že se píše rok 2011.

Ota Pavel: Jak jsem potkal ryby

Nostalgická literární klasika o přírodě, řekách a rybnících pro všechny generace. Autor zde mistrně zachycuje krásy přírody a své vzpomínky. Povídky Oty Pavla v podání Rudolfa Hrušínského ml.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám