Hlavní obsah

Besser se pustil do příspěvkových organizací

– Praha
Novinky,

Ministr kultury Jiří Besser se ve čtvrtek pustil do kritiky příspěvkových organizací, které podle něj plýtvají penězi. Vyplynulo to z právě prováděných auditů, uvedl na tiskové konferenci věnované úplně jiné záležitosti.

Článek

Jiří Besser se o příspěvkových organizacích zmínil na tiskové konferenci věnované tomu, že soukromé letiště získalo letadlo Lockheed Electra, který používal Jan Antonín Baťa.

Ocenil, že právě soukromý investor zakoupil technickou památku související s historií Československa. „Nebyly na to použité veřejné prostředky,“ řekl s tím, že současná vláda rozpočtové odpovědnosti si stanovila za cíl podporovat mecenášství.

„V budoucnosti bude český stát schopen získávat kulturní památky nejen technické, ale nyní to nejde,“ řekl Besser. Na vině je podle něj finanční situace, ale také přístup příspěvkových organizaci. Naznačil, že plýtvaly a v kontextu akce také, že se dost nesnažily zajistit si peníze jinde. „Ukázaly to audity,“ uvedl s tím, že podrobnosti z auditů, které si vyžádal, uvede za čtrnáct dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám