Hlavní obsah

David Koller zve na poslední koncert skupiny Jasná páka

Novinky, Stanislav Dvořák

Rocková skupina Jasná páka si naplánovala na čtvrtek 14. října poslední koncert, jenž proběhne v rámci jednodenního festivalu 50 let bigbítu v pražské 02 Aréně. Oznámil to spoluzakladatel skupiny, bubeník a zpěvák David Koller.

Článek

Jasná páka (později známá jako Hudba Praha) se objevila na české rockové scéně v osmdesátých letech, dávno před slavnou érou Kollerovy Lucie. Její ústřední postavou se stal Michal Ambrož. V povědomí zůstaly především jejich hity Majolenka a Pal vodsuď hajzle. V devadesátých letech se kapela rozpadla a v roce 2006 přišlo krátké oživení, nyní se už ale s dalšími koncerty nepočítá.

"Jasná páka během oslav zahraje např. Pal vodsuď hajzle, Mámo neper nebo Majolenku. Na pódiu bude samozřejmě kromě Davida Kollera i druhý zakládající člen Jasné páky Michal Ambrož a chybět nebude ani jedna z nejvýraznějších postav české hudební scény Petr Váša. K tomu kytarista Vladimír Zatloukal a zpěvačka Petra Studená. Pětici hudebníků doplňuje basista Marta Minárik, kterého spojuje s Davidem dlouholetá spolupráce v Lucii a Kollerbandu, a vokalistka Magdalena Ambrožová (dcera Michala Ambrože). Na klávesy a kytaru bude hrát Radovan Jelínek," doplnil mluvčí provozovatele O2 Arény Jan Tuna.

V rámci akce 50 let bigbítu zahrají v pětihodinovém programu také Blue Effect, Matadors, Olympic, Buty, Tři sestry či Visací zámek.

„Bude tady spousta kámošů, které potkávám od malička,“ dodal David Koller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám